Bitcoin wallet wil 1 BTC inzamelen voor slachtoffers bosbranden Australië

Wallet of Satoshi is een crowdfunding campagne gestart om minstens één bitcoin (BTC) in te zamelen voor de slachtoffers van de bosbranden in Australië.

Bitcoin (BTC) wallet

Bij de bosbranden zijn er 27 mensen gestorven en meer dan 2.000 huizen weggevaagd of beschadigd. Meer dan 7,3 miljoen hectare land in ‘Down Under’ is in de as gelegd. Meer dan één miljard dieren zijn getroffen, waarvan de meesten gestorven zijn.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Wallet of Satoshi is een bitcoin wallet die gebruik maakt van het Lightning Network, de secundaire laag op de basislaag om betalingen vlotter te laten verlopen.

Op moment van schrijven staat de tussenstand op 4% op het doel, bijna 0.04 BTC. hierbij hebben 102 mensen gedoneerd, samen goed voor iets meer dan 350 dollar.

Het doel van één BTC lijkt misschien weinig, toch denkt de organisator dat daarmee daklozen, ontstaan door de ramp, tijdelijk onderdak kunnen vinden.

De campagne vindt plaats op Tallycoin, een concurrent van Kickstarter bijvoorbeeld. Een van de voordelen is dat Tallycoin geen censuur mag toepassen, het fungeert slechts als tussenschakel tussen donateurs en het goede doel.

Bitcoin wallet wil 1 BTC inzamelen voor slachtoffers bosbranden Australië

Andere actie

De bovenstaande actie staat los van een andere inzamelingsactie in ‘Down Under’, gestart door het nieuwskanaal Nugget’s News. Toen is er gewoon een bitcoin adres geopend waarna men BTC kon sturen. Inmiddels is daar 1,69 bitcoin op gestort.

Bron: Crypto Coin News

Lees meer over:
AustraliëBitcoin nieuwsBTC

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...