Bitcoin provider Blockchain.com onder druk vanwege negeren SegWit

Blockchain.com is een van de grootste bitcoin walletproviders uit de industrie. Tegelijkertijd is het ook de grootste partij die de SegWit nog níet heeft doorgevoerd. Dit stukje code zorgt ervoor dat het versturen van transacties goedkoper is door de manier van verificatie aan te passen.

Bitcoin transacties via SegWit

Het feit dat blockchain.com dit nog niet doet, wordt ze aangerekend. CEO Peter Smith gaf eerder al aan deze update te ondersteunen. Echter is de aanpassing nog steeds niet doorgevoerd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat leidt tot gefronste wenkbrauwen in de cryptocommunity. Want hierdoor betalen klanten meer voor het plaatsen van transacties.

SegWit is een afkorting van Segregated Witness. Letterlijk vertaald betekent dit ‘gescheiden getuige’ en dat dekt de lading ook goed.

Met de SegWit worden transacties op een ander manier in blocks geplaatst. Dat kan in de standaard blokken van 1MB groot, maar ook in grotere blokgrootte tot 4MB. Goedkopere betalingen zijn hierdoor mogelijk.

Lees meer over de SegWit op onze 101 pagina

Een van de moderators van de Reddit community r/Bitcoin tweet over zijn ervaring. Bash Co laat zien dat er sinds 2017 maar liefst 31 miljoen wallets zijn aangemaakt.

En geen van deze wallet is er een die de SegWit ondersteunt. Hij laat ook zien dat Blockchain.com verantwoordelijk is voor 25% van alle BTC transacties, die dus allemaal te duur zijn. Althans, als je het vergelijkt met de SegWit-variant.

Naast Blockchain.com doen ook twee andere grote partijen niet mee aan de SegWit: Binance en BitPay.

De CEO van de cryptobeurs, Changpeng ‘CZ’ Zhao, liet tijdens een AMA weten dat de gebruikers deze functionaliteit kunnen verwachten, maar dat het op dit moment nog geen prioriteit heeft.

Sinds februari vorig jaar is de SegWit op de Bitcoin core wallet ondersteund. Sindsdien komt er steeds meer druk op de providers die achterblijven.

Adoptie SegWit stagneert

Doordat enkele grote partijen niet meedoen, stagneert de adoptie van de SegWit. Sinds juni 2018 bliijft BTC achter en is het zelfs ingehaald door Litecoin.

Maar áls Blockchain.com, BitPay en Binance de update gaan doorvoeren, dan gaat het percentage enorm stijgen. Rond de tijd dat Coinbase de techniek ging omarmen (begin februari 2018), ging de adoptie van SegWit binnen no-time van 14% naar 30%.

Bitcoin provider Blockchain.com onder druk vanwege negeren SegWit

Bron: Coinnounce

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCSegWit