Bobby Lee: ‘Bitcoin (BTC) gaat naar $100.000, marktmanipulatie is subjectief’

Enkele weken terug spraken we bij de Blockchain Summit in Malta met Bobby Lee. Hij is de broer van Charlie Lee, de man achter Litecoin. Het is echter niet zo dat hij mee lift op het succes van z'n broer. Integendeel! Lee was onderdeel van de allereerste Bitcoin exchange van China: BTCChina, ook bekend als BTCC. In het interview spraken over de toekomst van stablecoins, marktmanipulaties en de te verwachtten prijs voor Bitcoin in 2021.

Bekijk je liever de video? Scroll dan verder: onderaan dit artikel is het interview te bekijken en beluisteren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hoe kijk je terug op de periode dat je de Bitcoin-pionier van China?

"Het was een eer en tegelijkertijd ook erg leuk. In 2013 kwam ik bij BTCC terecht als investeerder en werd ik de CEO. Vorig jaar is het bedrijf verkocht en dus heb ik er vijf jaar voor mogen werken. China was een geweldige markt om een exchange te launchen. Chinezen houden ervan om in nieuwe dingen te investeren, of het nu goud, vastgoed of cryptocurrencies zoals Bitcoin zijn."

"In het begin hadden we geen last van licenties die nodig waren. Pas vanaf de zomer 2017 moesten we exchange licence hebben voor het uitwisselen van FIAT valuta naar cryptomunten."

De Chinese bevolking moet stablecoins gebruiken om te investeren in Bitcoin. Hoe zie jij dat?

"De meest succesvolle stable coin is USDT, maar ik denk dat er steeds meer in andere currencies gaan komen. Of het nu euro's of renminbi's (de Chinese valuta, red.) zijn; ik hoop dat daar meer ontwikkelingen in komen."

''Het is een risico om een stablecoin te lanceren vanuit china''

Denk je dat dat mogelijk gaat zijn? Zo'n Renminbi stablecoin?

"Dat zou ik niet weten. Het is een groot risico om dit vanuit China te doen, dus de vraag is of er bedrijven buiten China zijn die dit willen oppakken. De overheid zal het waarschijnlijk niet goedkeuren, tenzij dat het een sanctioned project vanuit de overheid zelfs. Ik denk dat er voor centrale banken en overheden veel mogelijkheden zijn om dit soort projecten te ondersteunen, sponsoren of initiëren. Tot op de dag van vandaag worden alle stablecoins uitgebracht door private bedrijven. Maar het is ook goed mogelijk dat deze uitgebracht gaan worden door overheidsorganen."

Jij komt natuurlijk uit de wereld van de cryptobeurzen. Hoe kijk jij aan tegen flashcrashes en de manipulatie van de markt?

"Het woord manipulatie is subjectief. Als jij iets doet en ik vind dat oké, dan noem ik dat 'action'. Als ik dat niet leuk vind, noem ik het 'manipulatie'. Als jij mij met dit interview forceert om dingen te zeggen of om zinnen af te kappen, dan manipuleer jij mij door middel van de microfoon. Jij vind misschien van niet, maar ik van wel."

"Als de prijs van BTC omlaag gaat, dan willen traders (schijnbaar) verkopen. Als het allemaal op hetzelfde moment gebeurt, dan gaat de prijs extra hard omlaag. Dat is niet manipulatie in mijn ogen. Ik weet de details van de crashes niet precies, maar ik bedoel te zeggen: als je dingen doet met goede intenties, wie ben ik om te zeggen dat je aan het manipuleren bent?"

"Ik ben het met je eens dat cryptobeurzen op een gegeven moment gereguleerd moeten zijn. Deze regulators zullen dan de definitie van marktmanipulatie geven. Experts zullen dat doen en zij hebben de rechten om regels hiervoor te maken. Maar om dat vandaag te doen, is enkel gebaseerd op de mening van de meute."

''Cryptobeurzen zijn nodig''

Wat is jouw mening over deze regulatie van de exchanges? Denk je dat ze gecentraliseerde exchanges de zwakke schakel zijn in het huidige digitale ecosysteem?

"Ik denk niet dat ze de zwakke schakel zijn. Ze zijn keihard nodig, zij zijn de link zijn tussen FIAT valuta en digitale assets. Zolang we een waarde in FIAT geld hebben én in digitaal geld, dan zijn er bruggen tussen beide partijen nodig. Dat is de functie, nut en doel van een exchange en daarom zullen ze ook blijven bestaan"

"Elke regio zal eigen exchanges hebben waar ieder voldoet aan de regels van die regio. Dat is mijn voorspelling en daar is ook helemaal niets mis mee"

We zien dat er meer institutioneel geld in de markt komt met Bakkt en Fidelity. Wat zal hier het gevolg van zijn?

''De prijs zal op de lange termijn geleidelijk omhoog gaan. Op de korte termijn zal het wel horten en stoten gaan. Bitcoin was enkele maanden terug nog maar $3.000 en nu staan we op $8.000 (ten tijde van het interview, red.), dus dat is erg volatiel. Zodra we de oude all-time high bereiken gaan we binnen twee jaar weer verder omhoog naar $50.000 of zelfs $100.000. Voor het einde van 2021 gaan we sowieso weer over de $20.000 heen. Dat is uiteraard mijn visie, dus zie dat niet als de waarheid."

Bekijk hier het hele interview

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

0 reacties

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Lees meer

Net binnen

lange termijn crypto binance Bitcoin
Binance trekt licentie in Abu Dhabi in

Cryptobeurs Binance heeft een aanvraag voor een licentie in Abu Dhabi-licentie, aldus Reuters. Het is...

Bitcoin
Block start met pre-orders van Bitkey hardware wallet voor 95 landen

Block, het bedrijf van Jack Dorsey, gaat zijn self-custodial bitcoin wallet in meer dan 95...

Bitcoin
Do Kwon vecht besluit over uitlevering aan en gaat in hoger beroep

Do Kwon zou na 15 december uit Montenegro worden uitgeleverd. De mede-oprichter van Terraform Labs...

Nieuws
Crypto Analist Voorspelt 70% ADA Koers Stijging December – Kan Cardano 1 Euro Worden?

Recente ontwikkelingen in de wereld van Cardano (ADA) hebben de aandacht getrokken van crypto analisten,...

Nieuws
Ripple Koers Verwachting: “Nu Of Nooit” Investeringsmoment Voor XRP, Kan Ripple 1 Euro Waard Worden Dit Jaar?

Ripple (XRP) is in de wereld van de grote crypto een enigszins vreemde eend in...

Lees meer