Boete voor minen Bitcoin via ‘supercomputer’ nucleair onderzoekscentrum

Een medewerker van een nucleair onderzoekscentrum in de Russische plaats Sarov heeft een boete gekregen voor het illegaal minen van bitcoin (BTC).

Boete van $7.000

De Russische nieuwssite Meduza meldt het opmerkelijke voorval. De man is beboet met 450.000 Roebel, omgerekend $7.000, vanwege het illegaal minen van bitcoin.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij deed dat niet op zijn zolderkamer, maar vanuit zijn werk. Dat is een onderzoekscentrum naar nucleaire wapens in het Russische Sarov, een kleine stad circa 370 kilometer ten oosten van Moskou.

Daar maakte hij gebruik van een supercomputer voor het minen van blocks met bitcoin als beloning. De man is veroordeeld voor onwettelijke toegang tot het IT-systeem en het opslaan van informatie.

Elektriciteit aftappen

Frauderen om bitcoin te kunnen delven, komt wel eens vaker voor. Zo was er het Armeens IT-bedrijf die op grote schaal elektriciteit aftapte om cryptovaluta te minen.

Volgens de binnenlandse inlichtingendienst heeft het bedrijf mining apparatuur geïnstalleerd in een waterkrachtcentrale om maar liefst 1,5 jaar illegaal stroom af te tappen.

De geschatte waarde van de stroom is $150.000.

China

Autoriteiten in de Chinese provincie Sichuan hebben in mei dit jaar een aantal illegale bitcoin mining farms opgerold.

In de diverse gebouwen stonden meer dan 30.000 bitcoin mining machines die zonder goedkeuring van de lokale autoriteiten daar waren neergezet.

Bron: Cointelegraph

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCmining

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...