BTC.com kondigt Europa’s eerste Bitcoin Cash Hackathon aan, vóór hard fork BCH

Persbericht – BTC.com, de bitcoinspecialist waar één miljoen wallet gebruikers, miners en ontwikkelaars gebruik maken van tools en coins, gaat de eerste grote Bitcoin Cash hackathon in Europa organiseren, gehouden in de Rockstart HQ in Amsterdam, inclusief een tweede baan voor innovatieve programma’s gebouwd met Bitcoin, Lightning Network, Ethereum en meer. Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich registreren via de website www.hackathon.cash.

#Buidl

“Bitcoin Cash heeft recentelijk veel ontwikkelingen doorlopen met nog meer in het verschiet, dus we vonden het een belangrijk moment om de BHC en bredere blockchain community samen te brengen om te #BUIDL,” zei Nikol Daru, marketing manager en Bitcoin Cash Hackathon organisator. “Ons streven is een community te stimuleren om innovatieve producten te bouwen, openlijk discussies te voeren en van elkaar te leren. We zijn erg enthousiast om de eerste Bitcoin Cash hackathon in Europa te houden.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Prijs: €3.500

De BTC.com hackathon brengt een uitgebreide groep van blockchain developers, Bitcoin Cash ontwikkelaars, tech-ondernemers, ontwerpers, en scrum-masters samen naar Rockstart, in de florerende fintech capital Amsterdam. BTC.com keert €3500 in BCH uit aan de oplossing die het beste gebruik maakt van de nieuwste tools voor BCH ontwikkelaars, bijv. opcodes, big blocks, Wormhole, tokens en smart contracts.

“Hard fork”

Deze hackathon wordt twee weken voor de aanvang van de geplande netwerksplitsing (“hard fork”) van Bitcoin Cash gehouden. Dit geeft diverse leden van de BCH community de tijd om met experts de aankomende fork bespreken en hierover te brainstormen. BTC.com will graag zowel experts als beginners aantrekken, die geïnteresseerd zijn in Bitcoin Cash, Bitcoin, Ethereum en andere blockchain projecten.

Kick-off

Na een welkomstontbijt en registratie op zaterdagochtend gaat het evenement van start met het bespreken van de regels, gevolgd door een technische deep dive en teamplanning. In de middag gaat de 32-uur durende hackathon officieel van start. Aan het einde op zondag, presenteert ieder team hun projecten aan de andere groepen en geeft een jury scores gebaseerd op de bruikbaarheid, creativiteit en functionaliteit van ieder eindproduct.

Sponsors?

Wil je graag met jouw bedrijf onderdeel zijn van deze coole hackathon? Neem voor vragen contact op met [email protected]. Bekijk hier het interview met marketing manager Nikol Daru.

Over de hackathon:

Met deze hackaton brengt BTC.com de crypto-community samen om innovatieve applicaties te bouwen met gebruik van gedecentraliseerde netwerken. Deze hackathon wordt kort voorafgaand aan de Bitcoin Cash netwerkupgrade gehouden wat de BCH community de kans geeft om de splitsing met collega’s te bespreken en hierover te brainstormen. Of je nu een expert of beginner bent met interesse in Bitcoin Cash, Bitcoin, Ethereum of andere blockchainprojecten, de BTC.om Hackathon is hét evenement voor jou. Je zult plezier beleven met het bouwen van geavanceerde technologie, het ontmoeten van nieuwe mensen en het leren van nieuwe vaardigheden.

Over BTC.com

BTC.com, onderdeel van Bitmain, is een pionierend bedrijf die miljoenen nieuwe gebruikers van over de hele wereld heeft laten kennismaken met Bitcoin en Bitcoin Cash. Sinds de lancering van BTC.com block explorer in 2015, heeft BTC.com in de voorhoede gestaan van Bitcoin data analyse en software ontwikkeling. In 2016 leidde BTC.com de industrie op het gebied van innovatie met de uitgave van een open source mining pool en wallet, welke vandaag de dag belangrijke rollen spelen in het besturen en onderhouden van het Bitcoin gedecentraliseerde ecosysteem. BTC.com heeft een team van meer dan 70 werknemers gevestigd in Amsterdam, Singapore en Beijing en wordt gesteund door Bitmain, ‘s werelds toonaangevende Bitcoin mining fabrikant.

Dit artikel is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en BTC.com.

Lees meer over:
Bitmainevent

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: PlanB praat over FOMO-golf

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

bitcoin etf Bitcoin
BlackRock en Fidelity’s Bitcoin ETF’s Verbrijzelen Records met $3 Miljard Binnen 17 Dagen

De lancering van de spot bitcoin exchange-traded funds (ETF's) van BlackRock en Fidelity, respectievelijk IBIT...

Gary Gensler Nieuws
Bloomberg Analist Eric Balchunas: “Gary Gensler is de Drijvende Kracht Achter de Bitcoin Boom”

Analisten kijken al lang uit naar het moment dat bitcoin zijn hoogste waarde ooit weer...

Joe Biden Nieuws
Biden’s Bitcoin Mining Onderzoek Stopgezet na Juridisch Verzet

In een schikking over de juridische strijd rond de noodenquête naar bitcoin miners is overeengekomen...

Lees meer