Casa wil bitcoin (BTC) als erfenis veiligstellen met software-as-a-service

Bitcoin node fabrikant Casa gaat zich meer richten op het maken van software. Een van de succesnummers is namelijk de Keymaster, waarmee gebruikers hun bitcoin als erfenis kunnen veiligstellen.

Bitcoin en Lightning node

De start-up staat aan de vooravond van een complete make-up, zowel op productniveau als op managementniveau.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

zo moet mede-oprichter en CEO Jeremy Welch een stap opzij doen, vanwege een ziektegeval in zijn familie. Productmanager Nick Neuman neemt zijn positie over en Welch is adviseur op de achtergrond, zo meldt The Block.

Casa is natuurlijk bekend van haar Bitcoin en Lightning node, maar haar succesnummer is het softwarepakket Keymaster. Kort gezegd: een systeem van multi signatures moet de private keys (de sleutels naar je bitcoin) veiligstellen.

En daarmee heeft Casa een gat in de markt, want er zijn steeds meer bitcoiners die hun bitcoin - op een laagdrempelige manier - veilig willen stellen voor hun naasten na hun dood.

De nieuwe CEO Neuman licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'De vraag naar de Keymaster is zo sterk toegenomen, dat we alleen al daarmee winstgevend zijn. We konden die vraag niet negeren en hebben daarom besloten het bedrijf daarop in te richten''.[/penci_blockquote]

Bitcoin als erfenis

Een van de huidige problemen is dat zowel het opslaan van je BTC als het veiligstellen van je sleutels veel specifieke handelingen vereist. Om dat over te dragen aan je toekomstige erven is niet zo eenvoudig.

Zoals gezegd denkt Casa de oplossing te hebben gevonden met haar Keymaster. Gebruikers kunnen daarvoor een jaarabonnement afsluiten. Van hardware naar software-as-a-service als verdienmodel dus.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author="Jameson Lopp, CTO Casa"]'We hebben het hier over grote hoeveelheden bitcoin. Het is een groeiende groep gebruikers die hun hele spaartegoed in BTC steken. Als je dat risico vergelijkt met de risico's die aan Lightning diensten zijn verbonden, is dat een wereld van verschil.'[/penci_blockquote]

In het onderstaande filmpje is uitgelegd hoe de sleutels veilig zijn gesteld voor iemands nalatenschap.

Bitcoin en Lightning node

Neuman wil wel duidelijk maken dat de nodes niet compleet uit het assortiment gaan verdwijnen. zo kan de community via een open source verder bouwen aan het product.

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'We gaan ervoor zorgen dat het product open wordt gesteld voor onze community. Een Casa moet nog steeds een prima manier zijn om een bitcoin node te draaien'. [/penci_blockquote]

Met een bitcoin node valideer je de transacties op het bitcoin netwerk volgens een vast stramien aan regels.

Een simpele regel is bijvoorbeeld: iemand moet meer bitcoin hebben dan degene aan BTC wilt versturen. Volgens de website Bitnodes zijn er nu circa 11.000 full nodes wereldwijd en dat aantal is groeiende.

Interview Jameson Lopp, CTO Casa

Luister naar het interview dat we met Jameson Lopp deden. Daarin gaat hij in op een serie aan onderwerpen zoals financiële privacy en bitcoin als betaalmiddel, asset en protocol.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...