CEO Bitcoin Inc. beschuldigd van witwassen

De CEO van het bedrijf Bitcoin Inc. heeft op Twitter laten weten dat hij thuis aan is gehouden door het Amerikaanse Department of Homeland Security.
De arrestatie blijkt een direct resultaat van een Bitcoin transactie die hij in november 2016 heeft gedaan.

Witwassen

Het is onbekend waarom het Department of Homeland Security zich juist zorgen maakt over deze bepaalde transactie.
Uit het document dat op Twitter gedeeld werd blijkt dat de CEO drie dagen is vastgehouden. Op het moment is hij voorwaardelijk op vrije voeten.
De CEO blijkt te worden beschuldigd van witwassen en dat is opmerkelijk.
Zo blijkt de transactie op LocalBitcoins flink lager te liggen dan de drempel die aangegeven wordt wanneer transacties officieel gerapporteerd moeten worden.
Daarmee lijkt de beschuldiging van witwassen vergezocht. Maar wellicht is er meer aan de hand dan op het eerste gezicht kan worden vastgesteld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zorgelijk

Al is het verkopen van Bitcoin in de VS niet verboden, de Amerikaanse overheid probeert transacties zo nauw mogelijk in de gaten te houden.
Maar hoewel de VS met de aanhouding zich tegen cryptogebruikers lijkt te keren, zou het een geïsoleerd incident kunnen zijn.
Desalniettemin, en wat de precieze redenen van de arrestatie dan ook mogen zijn, voor de Amerikaanse bitcoin community geeft het toch de nodige redenen tot zorg.

Bronnen: The Merkle

Foto: Flickr / Elvert Barnes

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsCEO