Bitcoin (BTC) ‘hodlen’ en P2P OTC handel in China gewoon legaal

Goed nieuws voor de Chinese cryptocummunity! Xiao Wei, een lid van de Law Research Association of the Bank of China, komt met nieuws. Hij heeft met de lokale media gedeeld dat Chinese burgers veilig Bitcoins (BTC) mogen hodlen zonder dat dit wordt gezien als ‘misdaad’ of ‘illegale activiteiten’.

Chinese regulaties

Volgens een expert, verbiedt het Chinese rechtssysteem ICO’s, maar is de kijk op het bezit van cryptocurrencies dus anders:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]

“In 2013, China gave a clear definition of the legal nature of Bitcoin itself: a specific virtual commodity, that is, its status as a “property”. The General Principles of Civil Law, implemented on October 1, 2017, reconfirmed that virtual property is protected by Chinese Law.” [/penci_blockquote]

In feite wordt crypto dus letterlijk als juridisch eigendom (legal property, red.) gezien. Over-the-counter trading, ook wel OTC handel genoemd, is niet illegaal. De deskundige legt uit dat dit volgens de wet is toegestaan omdat het gaat om een ‘actieve overdracht inclusief de daarbij behorende rechten.’ “Het ontdoen van bepaalde assets is een privérecht van de eigenaar en anderen hebben niet het recht zich ermee te bemoeien,” legt hij uit.

Ban is niet een aanval op handel, maar een handig middel tegen scammers

De Chinese overheid heeft een dusdanig gereguleerd beleid dat erop gericht is om de activiteiten die in verband staan met cryptocurrencies te verminderen. Dit is vooral vanwege de negatieve sfeer die rondom het ecosysteem bestaat. Volgens BJNews zijn er momenteel 461 rechterlijke uitspraken met betrekking tot “Bitcoin” en deze trend neemt met de tijd toe. In de afgelopen 5 jaar groeide het aantal exponentieel van van 9 naar 26, om vervolgens via 54 en 120 naar 216 zaken te stijgen.

Er is dus niet zo zeer een reden om hyped te worden door dit nieuws. De overheid handhaaft de ban en er is maar een kleine grens tussen wat legaal en illegaal is.

https://bitcoinmagazine.nl/2019/04/bitcoin-update-koers-china-mining/

Grijs gebied

Volgens verschillende bronnen heeft Xiao Wei zeer regelmatig contact met advocaten over dit onderwerp. Verder is er een overeenkomst gesloten dat de niet-p2p-handel valt onder artikel 225, lid 3 van het Strafrecht: “Other illegal business operations that seriously disrupt market order”.

Hoewel peer-to-peer handel dus als legaal wordt gezien, is er geen wet die dit nadrukkelijk omschrijft. Hierdoor zijn er, ook tussen verschillende juristen, veel tegenstrijdige berichten. Een voorbeeld hiervan is Wang Deyi. Hij legt zijn visie op dit punt uit: “Bitcoin transacties zijn in China in strijd met nationale regelgeving en voor OTC handel is moeilijk om wettelijke erkenning te vinden.

Tot dusverre zijn bijna alle arrestaties in verband met cryptocurrencies in China het gevolg van fraude tegen derden.

Bron: Ethereumworldnews

Lees meer over:
ChinahodlOTCtrading