Chinese president Xi noemt blockchaintechnologie economische doorbraak

De Chinese president Xi Jinping erkende het potentieel van de blockchaintechnologie in een toespraak afgelopen week. Het bijzondere daaraan: voor het eerst gebeurde dat in het openbaar. De Chinese staatstelevisie gaf daarnaast aan dat de economische waarde van de blockchaintechnologie 10 maal groter is dan het internet.

Een nieuwe industriële revolutie

Sprekend op een jaarlijkse terugkerende conferentie bij de Chinese Academy of Sciences gaf hij vorige week maandag aan dat de blockchaintechnologie een kritiek deel uitmaakt van een naderende technologierevolutie. Een die China aan zou moeten grijpen om mee te komen als economische wereldmacht.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Xi Jinping gaf aan: “Ever since the start of the 21st century, a new generation of industrial revolution is substantially reshaping the global economic structure … with artificial intelligence, internet of things and blockchain constantly making application breakthroughs”

China ziet blockchain wel zitten

Hij merkte verder op dat China op nationaal niveau high standard laboratoria op zal tuigen, dat onderzoek en ontwikkeling van de technologie-infrastructuur zal moeten bevorderen. Dit om de economische concurrentie op wereldniveau voor te kunnen blijven.

Xi Jinping gaf verder geen details hoe blockchain ingezet zou moeten worden. Toch mag het bijzonder nieuws heten dat de grote man van China zo positief staat ten opzichte van de technologie.

Enkele dagen voor zijn openbare optreden gaf de centrale administratieve tak van de Chinese overheid al in een officieel schrijven aan dat de blockchaintechnologie als zijnde bijzonder belangrijk moet worden bestempeld.

Eerder gaf de Chinese Raad van State al orders aan de Guangdong regio, een vrijhandelszone, om de ontwikkeling en toepassing van blockchains te versnellen, dit als onderdeel van de economische hervormingen van de regio.

Groter dan het internet

In het 13e vijfjarenplan voor de economische ontwikkeling van het land, dat loopt van 2016 tot 2020, heeft de Chinese Raad van State het concept van de blockchain zelfs meegenomen als onderdeel van de informatietechnologiehervormingsstrategie.

Gisteren kwam China Central Television (CCTV), de belangrijkste door de Chinese staat gesteunde omroep, nog eens met de opmerking dat de economische waarde van blockchain 10 maal groter is dan die van het internet.

Dat zijn nog eens uitspraken.

Bronnen: Xinhua Net, Coin Desk

Foto: Flickr / APEC 2013

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Chinacrypto