Britse crypto exchange verkoopt alleen nog bitcoin (BTC), exit voor ethereum

Coinfloor, de oudste cryptobeurs in het Verenigd Koninkrijk, gaat alleen maar bitcoin (BTC) aanbieden. Ether (ETH) en Bitcoin Cash (BCH) zijn vanaf 3 januari 2020 niet bij de beurs te koop. Saillant detail: dan viert bitcoin zijn elfde verjaardag.

‘Bitcoin only please’

De beurs voert de ‘onduidelijke toekomst van ethereum‘ als reden aan voor de maatregel. Ethereum zit in een complete transformatie.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

De komende jaren verandert het consensus algoritme van proof-of-work (PoW) naar proof-of-stake (PoS). Als voorbereiding op ethereum 2.0 heeft het project diverse ‘hard forks’ doorgevoerd.

In 2019 was er sprake van maar liefst drie netwerksplitsingen. Nog deze maand volgt een vierde ‘hard fork’.

Volgens Coinfloor weten ze als exchange niet waar ze aan toe zijn. Het besluit suggereert dat het ook simpelweg aan kennis ontbreekt om alle technologische ontwikkelingen bij te benen.

Obi Nwosu, oprichter en CEO van Coinfloor licht toe aan Coindesk:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’De upgrade naar ethereum 2.0 kan jaren in beslag nemen. Dat betekent dat er jarenlang twee versies van ethereum draaien. Het vergt veel onderhoud om elke keer een update of wijziging door te voeren. En het ziet er naar uit dat het nog lang gaat duren’. [/penci_blockquote]

Coinfloor

Volgens sommige (invloedrijke) ontwikkelaars uit de ethereum community kan het nog jaren duren voordat ethereum 2.0 een feit is. Een van de discussiepunten is het creëren van een ‘veilige brug tussen het oude PoW-netwerk en het nieuwe PoS-netwerk’.

Coinfloor, opgericht in 2013 is met een dagvolume van $450.000 een relatief kleine exchange. Ter vergelijking: Nederlandse namen als Bitvavo, Bitcoin Meester en Litebit draaien meer volume op één dag.

De beurs heeft netjes een licentie bij de Britse toezichthouder FCA. Ook heeft het toegang tot de zogenaamde ‘Faster Payments Service’ om ‘instant’ fiat geld te laten storten en opnemen. Volgens Nwosu wordt er voornamelijk in bitcoin gehandeld.

Ook het ineenzakken van de koers van Bitcoin Cash heeft hem doen besluiten om geen handel in deze cryptomunt meer te faciliteren.

Wel overweegt hij om Coinfloor uit te breiden als leenplatform zoals Crypto.com en Celsius. Het stallen van cryptovaluta en daar als uitlener rente voor terug ontvangen.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsEthereum

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...