Binance trekt nieuwe manager aan voor expansie Europa

Cryptobeurs Binance heeft in de persoon van Josh Goodbody een nieuwe manager aangetrokken om de activiteiten in Europa én Latijns-Amerika te leiden. Dat maakt de exchange uit Malta vandaag bekend.

Binance ziet Europa als 'belangrijk'

De Brit maakt de overstap vanuit Huobi, waar hij een vergelijkbare rol vervulde. Daar was onder meer verantwoordelijk voor het accountmanager met institutionele klanten en de over-the-counter activiteiten.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Medeoprichter Yi He van Binance licht toe:

[penci_blockquote style="style-2" align="none" author=""]'Voor Binance zijn Europa en Latijns-Amerika belangrijke markten. Josh zal de positie in deze markten gaan versterken'. [/penci_blockquote]

Naar eigen zeggen heeft Goodbody 'meer dan duizend instituties' naar Huobi geloodst. Daarvoor werkte hij bij JPMorgan en State Street.

Toen hij nog bij Huobi werkte, spraken we hem tijdens een event in Amsterdam, waar de exchange toen sponsor was.

Bitcoin custodians

Steeds meer handelshuizen richten hun pijlen op institutionele klanten zoals hedgefondsen, family offices en pensioenfondsen. Coinbase heeft een custodiantak geopend in Ierland, en ook Fidelity Digital Assets opende een kantoor in Londen vorige maand.

In opdracht van klanten bieden deze firma's zowel handels - als bewaardiensten aan. Vaak zit er ook een bitcoin verzekering aan vast.

Binance verloor vorige maand haar Europese manager Mariana Gospodinova aan leenplatform Crypto.com.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...