Deadline Dag Voor Bitcoin ETF Nadert

bitcoin etf

Het debuut van een spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) op Wall Street nadert zijn laatste fase. Volgens Bloomberg-analist Eric Balchunas worden de definitieve revisies van vermogensbeheerders verwacht op de ochtend van 8 januari. Deze revisies moeten worden ingediend via S-1 aanvragen, uiterlijk om 8:00 uur Eastern Time, oftewel 13:00 UTC, en zullen details onthullen zoals de resterende kosten en tickers van de aanvragers. Zo heeft BlackRock bijvoorbeeld nog niet de kosten bekendgemaakt die verbonden zijn aan zijn ETF.

Laatste revisies en deadlines voor Bitcoin ETF

Beurzen die van plan zijn de crypto-fondsen te verhandelen, hebben hun 19-b formulieren ingediend nadat de markten op 5 januari gesloten waren. De combinatie van 19-b en S-1 formulieren vormt de laatste stap voordat een uitspraak wordt gedaan door de United States Securities and Exchange Commission (SEC), legde de analist uit aan Cointelegraph.

De volgende fase in het besluitvormingsproces zou een stemming door de SEC-commissarissen kunnen zijn. Echter, volgens de openbare agenda van de commissie staat er niets gepland vóór 11 januari, wanneer de markten de debuten van de ETF’s verwachten. Balchunas merkte op dat de SEC de beslissing zou kunnen nemen met behulp van haar beleid van gedelegeerde autoriteit:

“We weten niet eens zeker of ze gaan stemmen. Ze kunnen iets gebruiken wat gedelegeerde autoriteit heet, maar we weten het niet. Er lijken drie opties te zijn: of ze stemmen of gedelegeerde autoriteit gebruiken, wat betekent dat ze het moeten goedkeuren, want toen ze de vorige afwezen, was er geen stemming.”

Voorspellingen en speculaties van analisten

Balchunas voorspelt dat de meeste aanvragers volgende week goedgekeurd zullen worden, of tenminste diegenen die vóór 29 december aan de vereisten van de regelgever hebben voldaan. Hij merkte ook op dat Grayscale — dat streeft naar de omzetting van zijn over-the-counter Grayscale Bitcoin Trust naar een genoteerde BTC ETF — mogelijk pas na de goedkeuring van de eerste aanvrager een beslissing ontvangt. “Het zou me niet verbazen als er iets anders is met hen.”

Balchunas reageerde ook op de brief van Better Markets van 5 januari, waarin stond dat goedkeuring van ETF’s een “historische fout” zou zijn. Hij omschreef het als de “laatste stuiptrekking van een boze crypto-hater.”

In de afgelopen tien jaar heeft de SEC de goedkeuring van een spot BTC ETF afgewezen, waarbij zorgen werden geuit over mogelijke marktmanipulatie. Echter, volgens Bloomberg’s James Seyffart lijkt de regelgever “in het nauw gedreven”.

Lees meer over:
Bitcoin ETF

  By Dirk van Haaster

  Met meer dan vier jaar werkervaring binnen crypto, heeft Dirk aanzienlijke expertise opgedaan in het schrijven van content over van alles dat met Web3 te maken heeft. Dirk behaalde zijn master in Strategic Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, waar hij afstudeerde met de cum laude onderscheiding. Deze academische achtergrond voorziet hem van een unieke combinatie van strategisch denken en analytische vaardigheden, die hij succesvol toepast om diepgaand over de wereld van blockchain te schrijven.

  Meest gelezen

  Nieuws
  Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

  Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

  Nieuws
  Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

  Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

  Nieuws
  Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

  Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

  Nieuws
  Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

  Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

  Nieuws
  De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

  In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

  Lees meer

  Net binnen

  Nieuws
  Binance komt klanten tegemoet met $4,4 miljard aan verkeerd gestorte fondsen

  Binance heeft succesvol $4,4 miljard aan digitale activa teruggehaald voor gebruikers die fouten maakten bij...

  Nieuws
  CEO Buckley van Vanguard gaat met pensioen, stapt de miljardenbeheerder nu wél in bitcoin ETF’s?

  Tim Buckley, de CEO van Vanguard Group, gaat aan het einde van 2024 met pensioen....

  Nieuws
  Crypto Mom: “Financiële systeem moet decentraliseren”

  Hester Peirce, een commissaris van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), is van mening...

  Nieuws
  Opnieuw Amerikaanse bank in de problemen, bullish voor bitcoin (BTC)?

  New York Community Bank ($NYCB) viel gisteren met 20 procent naar beneden om daarmee zijn...

  Nieuws
  Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

  Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op...

  Lees meer