Beurzen als NASDAQ dienen opvallende aanvragen in om Bitcoin ETF’s te noteren

2018 totale weergaven
Bitcoin Hodl

Een nieuwe stap in de wereld van bitcoin ETF’s. Corporate Amerika is druk in de weer. Diverse beurzen hebben recent vernieuwde 19b-4 aanvragen ingediend voor spot bitcoin exchange-traded funds (ETF’s), aangevraagd door vooraanstaande vermogensbeheerders zoals BlackRock, Fidelity en Grayscale Investments. Deze ontwikkeling wijst op een mogelijke nabije goedkeuring door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC).

Een ETF is een beleggingsfonds dat op de beurs wordt verhandeld, net als aandelen. Een bitcoin ETF zou beleggers de mogelijkheid bieden om in Bitcoin te investeren zonder direct de digitale valuta te hoeven kopen. Dit verlaagt de drempel voor beleggers die zich zorgen maken over de technische complexiteit of veiligheidsrisico’s van het direct aankopen van Bitcoin.

De 19b-4 formulering is een essentieel document voor de realisatie van een ETF. Het beschrijft de regels en voorwaarden waaraan het fonds moet voldoen om te worden goedgekeurd door de SEC. Deze recente indieningen, waaronder die van Grayscale die zijn bestaande GBTC fonds wil omzetten in een ETF, markeren een cruciale stap in het goedkeuringsproces.

De ingediende wijzigingen door beurzen zoals NYSE Arca en Cboe BZX omvatten ook voorstellen van Valkyrie, ARK 21Shares, Invesco, VanEck, WisdomTree, Pando Asset AG en Franklin Templeton. Deze inspanningen wijzen op een groeiende belangstelling en vertrouwen in de potentie van bitcoin-gerelateerde beleggingsproducten.

In afwachting van de definitieve goedkeuring, blijft de crypto-industrie vol verwachting. Een goedkeuring van een spot bitcoin ETF zou een belangrijke mijlpaal zijn voor de cryptomarkt, waardoor institutionele en individuele beleggers gemakkelijker toegang krijgen tot Bitcoin.

Lees meer over:
Bitcoin ETF

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...