#DeleteCoinbase: Beste cryptobeurzen voor slimme beleggers

Gesponsorde content

Coinbase is een van de populairste cryptobeurzen ter wereld en is naast Bitcoin het uithangbord voor crypto geworden, zeker tijdens de snelle stijging tot $20.000 eind 2017.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Sindsdien heeft Coinbase er echter alles aan gedaan om zichzelf in gevaar te brengen in het licht van de steeds heviger wordende concurrentie in deze opkomende markt. Het noteringsbeleid van het bedrijf heeft ertoe geleid dat toevoegingen van nieuwe activa aan het platform extreem langzaam geschieden.

Recentelijk bleek dat Coinbase een team voormalige hackers had aangenomen. Ook heeft Coinbase haar gehele gebruikersgroep op de kast gejaagd door de kostenstructuur, voor regelmatige gebruikers met kleine bedragen, te verhogen terwijl de kostenstructuur voor de meer rijkere klanten juist werd verlaagd.

Die gebeurtenissen en onrust die Coinbase zelf heeft veroorzaakt hebben geleid tot een social media campagne #DeleteCoinbase genaamd. Die campagne was gericht op het overtuigen van Coinbase-gebruikers om activa naar andere beurzen over te hevelen en hun Coinbase-app van hun smartphone te verwijderen.

Vergelijking kosten cryptobeurzen ten opzichte van Coinbase

Terwijl Coinbase wankelt creëren ze het potentieel voor andere beurzen om klanten af te pakken en marktaandeel te winnen.

Voor transacties onder de 100.000 dollar heeft Coinbase de totale kosten met 33% verhoogd. Coinbase stond juist bekend om haar 0% vergoeding voor de zogeheten “maker”, met lage afnamekosten – of “taker” – van 0,30%. Met de meest recente verandering rekent Coinbase nu 0,15% op “maker” kosten en 0,25% op “taker” kosten, waarbij de totale kosten stijgen van 0,30% tot 0,40%.

Een andere Amerikaanse cryptobeurs, Kraken, verslaat Coinbase in kosten maar slechts met min-imale cijfers. Voor de maker vraagt zij 0,14% en voor de taker 0,24%. Bitfinex, een andere populaire cryptobeurs, stelt de kosten voor de maker op 0,1% en de kosten voor de taker op 0,2%.

Een “maker” zorgt voor liquiditeit in het orderboek (de markt wordt “gemaakt” door een order te plaatsen die in de toekomst gematcht kan worden; vergelijkbaar met het uitstallen van producten in een winkel) terwijl een “taker” juist liquiditeit vermindert door een order “weg te nemen” uit het orderboek (een product mee te nemen uit de winkel).

Elders in de markt zijn de kosten nog lager. Bij Binance zijn de kosten voor de maker en de taker slechts 0,1% per order onder de $400.000 of onder de 100 BTC. En dat is nog zonder de 25% korting die handelaren kunnen krijgen door te kiezen voor de BNB-token van Binance om kosten te betalen.

PrimeXBT, een relatieve nieuwkomer, lijkt de meest aantrekkelijke kostenstructuur te bieden voor de meest actieve handelaren. PrimeXBT staat vooral bekend om hun 100x hefboomwerking en exclusieve trading tools. De kosten daar zijn de laagste van alle beurzen, tegen 0.05% over alle handelstypes.

Binance en PrimeXBT leiden de Cryptomarkt in 2019

Niet alleen moeten handelaren, beleggers en traders overwegen om Coinbase achter zich te laten vanwege de steeds hogere handelskosten, ook het Coinbase platform zelf laat veel te wensen over.

Terwijl Binance een goede reputatie heeft op het gebied van beveiliging en beleggers blootstelt aan verschillende altcoins is de te behalen winst op het moment beperkt vanwege de krappe trading ranges. Binance biedt enkel simple aankoop- en verkoop-orders, dus er is geen manier waarop handelaren kunnen profiteren van een dalende cryptomarkt.

PrimeXBT stelt beleggers aan de andere kant in staat om te profiteren van zowel stijgende als dalende cryptoprijzen, door hen in staat te stellen om zowel “long” of “short” te gaan. Daarnaast biedt PrimeXBT ook nog eens een hefboom van 100x.

Een 100x hefboom is op het moment de meest serieuze oplossing voor beleggers om te profiteren van de huidige markt, die zich zijdelings beweegt. Wanneer de markt consolideert verdwijnt volatiliteit en zijn er minder en kleinere prijsschommelingen. Door de 100x hefboom kunnen beleggers toch profiteren, van zelfs de kleinste prijsbewegingen.

Naast de 100x hefboom en de mogelijkheid om short te gaan heeft PrimeXBT alle traditionele kenmerken van andere cryptobeurzen. Daarnaast heeft het een flink aantal geavanceerde functies die nergens anders te vinden zijn. Traditionele ordertypes zoals markt-, limiet- en stoporders sluiten zich aan bij OCO (one cancels the other) orders en protection orders. Deze geavanceerde ordertypes helpen de belegger om de beste instap- of uitstapprijs te verkrijgen en de meeste winst te genereren.

Conclusie

Coinbase kan geen marktleider blijven wanneer het niet luistert naar de behoeften van haar klanten. Beleggers willen lage kosten, zo veel mogelijk keuze in activa, de mogelijkheid om met hefboom te handelen en geavanceerde ordertypes.

Er is een enorme verscheidenheid aan beurzen om uit te kiezen, ieder met unieke voordelen, maar de leiders in de cryptomarkt lijken duidelijk. Beleggers die willen investeren in een verscheidenheid aan altcoins voor de lange termijn moeten kiezen voor Binance.

Voor actieve beleggers die willen profiteren van zowel stijgende als dalende markten en winst willen genereren uit zelfs de kleinste prijsbewegingen met behulp van 100x hefboom is PrimeXBT the place to be.

Disclaimer: dit betaalde artikel maakt onderdeel uit van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en PrimeXBT. Bitcoin Magazine NL geeft geen enkel financieel advies. Bovenstaande informatie is enkel ter educatieve doeleinden. Beleggen en handel in cryptovaluta geschiedt op eigen risico.

Foto: Flickr / Steven Millstein

    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...