Tether (USDT) steeds populairder in ecosysteem Ethereum (ETH)

Sinds de ICO gekte van 2017 zijn er honderden zo niet duizenden tokens gemaakt op de blockchain van Ethereum (ETH).

Al deze tokens zorgen voor transacties op het netwerk en dat zorgt er ook voor dat het ecosysteem veelvuldig gebruikt wordt. Maar hoe staat het er eigenlijk voor met de transacties op de blockchain van Ethereum?

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ethereum en de ERC-20 standaard

In de laatste maanden is de ERC-20 variant van USDT bezig met een opmars. Afgelopen week was de Tether verantwoordelijk voor 40% van alle ERC-20 transacties en daarmee bereikte het een nieuw record.

In getallen is dat als volgt uitgedrukt: van de 430.000 dagelijkse transfers, komen er gemiddeld 180.000 van USDT.

Tether brengt overigens ook tokens uit op de blockchain van TRON en EOS. Er zijn verschillende redenen voor deze groei.

Ten eerste wordt USDT langzaam maar zeker van het Omni Protocol (een bitcoin hard fork door Tether, red.) geëlimineerd. Maar er zijn ook enkele andere redenen aan te wijzen voor de groei:

Groeiend gebruik netwerk

In de afgelopen week zijn er op één dag meer dan 100.000 actieve USDT-ETH-adressen gebruikt:

Tether (USDT) steeds populairder in ecosysteem Ethereum (ETH)

De adoptie van de ERC-20 token is te wijten aan het feit dat het sneller en goedkoper is om te gebruiken. Hierdoor is het het perfecte middel om te gebruiken voor arbitrage tussen verschillende cryptobeurzen.

Tether werkt ook verder aan de diversificatie van de protocollen om op deze manier de best onderhouden (en ontwikkelde) onderlaag te gebruiken.

Aandeel Tether USDT

Ongeveer 20% van het gas van het netwerk is afkomstig van ERC-20 tokens. En het aandeel Tether hierin neemt gestaag toe. Er is verdeeldheid in de community wat betreft de schaalbaarheid en de toekomst van de ERC-20 tokens.

Maar schijnbaar is er nog steeds veel vraag naar een goed werkend Ethereum netwerk. De toepassingen voor DeFi apps groeien door en ook voor Tether blijkt Ethereum een goede oplossing.

Tether (USDT) steeds populairder in ecosysteem Ethereum (ETH)

Gebruik andere Ethereum tokens

Op etherscan.io zijn meer statistieken te vinden over de tokens op Ethereum.
De top 5 van de marktkapitalisatie is als volgt: Tether, Binance Coin, Bitfinex LEO Token, HuobiToken en de Chainlink Token.

Als we kijken naar het volume van de grootste ERC-20 munten, dan zijn vooral de stablecoins goed vertegenwoordigd. Maar ondanks dat, blijft USDT de grote winnaar:

Bron: Santiment