Goedemorgen Bitcoin: ‘BTC is safe haven én speculatieve asset voor de korte termijn’

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Bitcoin is een safe haven én speculatieve asset voor de korte termijn’, aldus George Ball

De Wall Street-veteraan George Ball heeft bitcoin naar eigen zeggen verkeerd ingeschat: “Ik heb dit nog nooit gezegd, maar ik was altijd een tegenstander van blockchain en bitcoin, maar de regering kan de markt niet voor eeuwig stimuleren.”

Binance is met 25 miljoen gebruikers de populairste bitcoin beurs van juli

Bitcoin beurs Binance is de meest bezochte beurs wereldwijd in juli. Het platform verwelkomde in deze maand 25 miljoen gebruikers.

Daarmee laat Binance Coinbase net achter zich. Coinbase had 22,5 miljoen bezoekers, terwijl nummer drie BitMEX 6,9 miljoen bezoekers had.

Nieuwe programmeertaal maakt smart contracts op Bitcoin makkelijker

Het wordt wel eens verkondigd dat je met Bitcoin geen smart contracts kunt draaien. Dat is echter onjuist. Je kunt namelijk bepaalde condities aan betalingen meegeven waaronder ze uitgegeven mogen worden. En met de komst van een nieuwe programmeertaal is dat een stukje makkelijker geworden.

Het heet Minsc en is gemaakt door Bitcoin ontwikkelaar Nadav Ivgi. Een van de doelen van Minsc is om smart contracts “toegankelijker te maken voor meer mensen”, vertelde Ivgi aan CoinDesk.

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...