Goedemorgen Bitcoin: BlockFi investeert $328 miljoen in Bitcoin fonds

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Deze Amerikaanse techondernemer heeft $235 miljoen aan Bitcoin (BTC)

Michael Saylor heeft 17.732 bitcoin. De oprichter en CEO van het Amerikaanse bedrijf MicroStrategy zet vol in op BTC. Hij is er van overtuigd dat bitcoin een belangrijke rol speelt en gaat spelen in de wereld.

Niet voor niets heeft Sayloor ook met MicroStrategy voor een groot bedrag bitcoin gekocht: Aandelenkoers MicroStrategy stijgt na aankoop van $425 miljoen aan Bitcoin.

Zijn bedrijf kocht gemiddeld voor $11.111 hun BTC, terwijl Saylor zelf $9.882 per stuk betaalde.

MicroStrategy wil spaarpot van $521 miljoen aan Bitcoin verder uitbouwen

MicroStrategy wil meer bitcoin kopen. Het Amerikaanse bedrijf kocht eerder dit jaar in twee delen voor honderden miljoenen aan BTC voor een gemiddelde prijs van $11.111. Op het moment van schrijven staat de koers van BTC ruim boven $13.600.

MicroStrategy kocht voor $425 miljoen aan bitcoin. Die ruim 38.000 bitcoin zijn nu $521 miljoen waard. Een flinke winst in korte tijd. De move richting bitcoin pakt dus (voorlopig?) goed uit.

En dat smaakt naar meer. In een conference call legt president & CFO Phong Li een nieuw plan op tafel.

Nog steeds geen duidelijkheid over de 200.000 Bitcoin (BTC) op OKEx

Het is alweer 12 dagen geleden dat de Bitcoin beurs OKEx moest stoppen met het verwerken van opnames. Op de ochtend van 16 oktober bevroor de exchange plotseling (uit overmacht) de withdrawals van het platform. Sindsdien is er eigenlijk niets veranderd.

De beurs kondigde destijds aan dat een van de eigenaren van de essentiële private key momenteel “samenwerkt met de politie” vanwege lopende onderzoeken. Het zou gaan om een persoonlijke kwestie. Maar hierdoor kan de private key van deze persoon niet gebruikt worden om opnames van Bitcoin en andere cryptovaluta te ondertekenen.

BlockFi heeft een belang gekocht in het Bitcoin Trust van Grayscale (GBTC). Dat is op te maken uit een aanvraag die is ingediend bij de Amerikaanse toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC).

BlockFi is een geldschieter. Klanten storten hun Bitcoin bij deze derde partij en zij bieden daar rente voor terug. De rentes kunnen wel oplopen tot 8,6% per jaar. Een beetje zoals een bank dus, maar je weet niet wat er met jouw bitcoin gebeurt.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...