Goedemorgen Bitcoin: Horeca-ondernemer krijgt anonieme Bitcoin donatie

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC BTC.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Rotterdamse ondernemer krijgt een anonieme Bitcoin donatie om zijn personeel te betalen

Dennis van den Berg stond op het punt om zijn Harley Davidson te verkopen om de personeelskosten van zijn restaurant te betalen. Een nobel plan, maar Van den Berg kreeg hulp van een anonieme bitcoiner. Dat meldt Rijnmond.

Een anonieme donateur stuurde een brief met instructies en belde de restauranteigenaar op. Via dit belletje en de brief kreeg hij toegang tot genoeg bitcoin om zijn personeel te betalen.

De coronacrisis en de heftige maatregelen zorgen ervoor dat veel ondernemers in de horeca een groot financieel probleem hebben. Van den Berg heeft met zijn restaurant Jack recht op een tegemoetkoming voor de loondiensten.

Dat geld zou echter niet op tijd binnen komen om het personeel te betalen. Reden genoeg voor een anonieme gever om de kosten te dekken. Zo kan het restaurant de tijd overbruggen tot de financiële regeling is geregeld.

Moeilijkheid Bitcoin mining daalt 16%, grootste dip sinds 2011

Dinsdag is de Bitcoin mining difficulty weer aangepast. Het gaat om een tamelijk historische aanpassing, want is maar twee keer voorgekomen dat de moeilijkheidsgraad van het minen dermate veel daalde.

Vergeleken met de difficulty van twee weken geleden, zakte de moeilijkheid van het minen van Bitcoin met iets meer dan 16%. Alleen in 2011 was er een grotere afname dan die van vandaag.

Bitcoin (BTC) en Amerikaanse verkiezingen, hoe ging het 4 jaar geleden?

Welk effect heeft de uitslag van de Amerikaanse verkiezingen op de Bitcoin (BTC) markt? Aan de vooravond van de verkiezingsdag vragen sommige analisten zich dit af.

In 2016, toen Trump verrassend won van Clinton, stond de prijs van Bitcoin op 709 dollar. Inmiddels staat de prijs 18 keer hoger de afgelopen vier jaar. Ook qua market cap zijn er grote verschillen. 11,3 miljoen dollar in 2016 tegenover 254,4 miljoen dollar in 2020.

Had je in tijdens de overwinning van Barack Obama in 2012 wat Bitcoin gekocht, dan was je helemaal spekkoper. De prijs stond toen slechts op $12,56 per Bitcoin, een schijntje.

Bitcoin kan terugkijken op een prima maand, de twee na beste maandsluiting uit de geschiedenis van de cryptomunt. Op 1 oktober stond de prijs rond $10.500 om op de laatste dag van de maand even door de $14.000 te schieten.

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van het laatste bitcoin nieuws? Volg ons dan op Twitter.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Check dan de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...