Goedemorgen Bitcoin: Miners vinden 16 blocks in 63 minuten

Goedemorgen Bitcoin: Miners vinden 16 blocks in 63 minuten

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bitcoin in april: ‘Regulering uit EU, wetgeving in Nederland en BTC naar $9.500’

Er gebeurde genoeg in de maand april van dit jaar. De nieuwe 'cryptowet' werd aangenomen door de Eerste Kamer en de prijs herstelde van de grote dip in maart.

Ook kwamen stablecoins meer onder vuur te liggen, partijen achter valuta die bijvoorbeeld de dollarprijs volgen kunnen de komende maanden (en jaren?) rekenen op meer toezicht.

Bitcoin miners vonden 16 blocks in ruim een uur, normaal zijn dat er 6

Het minen van bitcoin is een constant spel tussen alle hardware die draait om een block te vinden. Het protocol probeert de gemiddelde tijd tussen blocks rond de 10 minuten te houden, maar dat gaat niet altijd goed.

Het proces is een soort van kansspel (meer computerkracht = meer kans) en soms komt het voor dat miners ineens veel blocks en de daarbij behorende beloning vinden.

Peer-to-peer Bitcoin handel op LocalBitcoins trekt aan in Latijns-Amerika

Op LocalBitcoins kun je, a la Marktplaats, peer-to-peer bitcoin verhandelen. Wereldwijd heeft het platform te maken met minder volume, maar in Latijns-Amerika breken bitcoiners records.

Dat kan te maken hebben met de financiële onrust in de landen. Het is niet zo dat er nu ineens miljoenen Zuid-Amerikanen overstappen op BTC, maar de handelsvolumes nemen gestaag toe.

[the_ad id="52096"]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties