Goedemorgen Bitcoin: nieuwsupdate van maandag 25 november

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

‘Bitcoin prijs daalde 22% sinds 12 november en hedgefondsen zaten short’

Hedgefondsen speculeerden eerder deze maand op een lagere bitcoin (BTC) koers, zo blijkt uit cijfers van de Commodity Futures Trading Commission (CFTC). De onderzoekers hebben niet alleen de cijfers van Bakkt en CME in het onderzoek meegenomen, maar ook de bitcoin opties van het Nederlandse Deribit.

Lees hier de voornaamste conclusies uit het onderzoek

Grootste Bitcoin (BTC) miner van Rusland zit vanaf nu in Siberië

De grootste bitcoin miner in Rusland staat tegenwoordig in Siberië. BitRiver is het nieuwe speeltje van miljardair Oleg Deripaska. Het uitstapje van de rijke Rus heeft al flink wat interesse gewekt.

Deripaska heeft met zijn onderneming de stad Bratsk omgetoverd tot een van de grootste data centers van het land. Rusland is een interessante plek voor bitcoin miners. Er zijn op veel plekken in het land duurzame energiebronnen.

‘92% van institutionele beleggers bewaart Bitcoin op beurzen’, aldus Binance

Institutionele investeerders gebruiken voornamelijk cryptobeurzen om hun bitcoin (BTC) en andere cryptomunten op te slaan. Binance ondervroeg 76 investeerders naar hun handelsgewoontes.

Neem de uitslagen met een korreltje zout, Binance is er bij gebaat om het opslaan van BTC bij hun veilig te laten lijken.

Luister de Hup Bitcoin Podcast met een Lightning Network developer

if(window.isLoaded==true) { setTimeout(function () { showEmbedInEditorjs('embed_284170501','https://www.youtube.com/watch?v=qFb9YF5Rnwk',' https://www.youtube.com/embed/qFb9YF5Rnwk','youtube'); },2000); } else window.addEventListener('load', function () { showEmbedInEditorjs('embed_284170501','https://www.youtube.com/watch?v=qFb9YF5Rnwk',' https://www.youtube.com/embed/qFb9YF5Rnwk','youtube'); });

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...