Goedemorgen Bitcoin: $120.000.000 Tether USDT ‘bijgeprint’ voor Bitcoin?

De actuele prijs voor één Bitcoin (BTC) is op dit moment 36,236.21USD. Dat is 1.43% dan 24 uur geleden. Als je nu voor $100 aan bitcoin wilt kopen zal je hier ongeveer 0.0027596707 BTC BTC voor krijgen.

De totale market cap bedraagt 674,135,681,627.68 met een circulatie van 18,603,925 BTC aantal bitcoins.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Neem ook een kijkje in ons Telegram kanaal en praat mee over het nieuws!

Bekijk hieronder in de video het nieuws van gisteren! In de video van enkele luttele minuten ben je weer volledig op de hoogte over Bitcoin (BTC) en aanverwante onderwerpen.

$120 miljoen aan nieuwe Tether (USDT) geprint voor de Bitcoin markt

Tether (USDT) speelt een belangrijke rol in de handel in bitcoin op beurzen. Naast traditionele (ver)kooppunten waar je direct met dollars of euro’s bitcoin kunt kopen, zijn er ook een boel cryptobeurzen die Tether gebruiken als vervanger van de dollar.

De stablecoin heeft steevast de handelsparen met het hoogste handelsvolume. Dat volume komt met name uit de bitcoin handel. Tether heeft vandaag opnieuw het aantal USDT in omloop verhoogd, er is $120 miljoen bijgekomen.

Zuid-Afrikaanse toezichthouders: ‘Bitcoin is geen wettig betaalmiddel”

Zuid-Afrikaanse financiële toezichthouders zijn duidelijk: bitcoin en andere cryptocurrency’s worden voorlopig geen wettig betaalmiddel in het land. Dat blijkt uit plannen van de Intergovernmental Fintech Working Group (IFWG).

De bitcoin en crypto industrie in het land wacht nog altijd op duidelijke richtlijnen. En dat terwijl een gedeelte van de Zuid-Afrikaanse internetgebruikers investeert in bitcoin. Volgens een enquête gaat het om meer dan 10%.

De IFWG is van mening dat er beter zicht moet komen op de industrie, ook willen ze meer controles op de geldstromen en moet er een licentiesysteem komen. Die licentie is straks nodig om legaal aan de slag te gaan in het land.

Bitcoin 101: Bitcoin (BTC) futures, wat zijn dit eigenlijk?

Bitcoin futures bestaan op de markt sinds december 2017. De komst van futures gaf de asset bitcoin vooral in de financiële wereld meer legitimiteit. Sterker nog: handelaren konden de asset nu ook ‘shorten’.

Een future is een contract waarmee je het recht krijgt om een onderliggende asset, bitcoin in dit geval, op een specifieke datum tegen een specifieke prijs te (ver) kopen.

De hamvraag: gaat de prijs stijgen of dalen vóórdat het contract afloopt? Dat is het spel en de ‘gok’ van professionele handelaren.

Het was CBOE die in december 2017 als eerste partij bitcoin futures introduceerde. Enkele weken later volgde CME. Futures zijn een bekend product en bestaan al sinds 1972. Er zijn o.a. futures in forex, aandelen, olie en goud.

Historisch gezien zijn de eerste ‘futures’ ontstaan in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden. Tijdens de tulpenmanie rond 1636-1637 beloofden handelaren tulpenbollen die nog niemand had gezien.

Jezelf wapenen tegen (toekomstige) prijsfluctuaties (lees: daling) of speculeren op een (hogere) prijs is dus van alle tijden.

[the_ad id="52096"]

Socials, webshop en Hup Bitcoin podcast

Tot slot even dit: zie je liever gedurende de dag de updates in videovorm? Neem dan een kijkje op ons Instagram account.

We hebben ook een webwinkel waar je een prachtig t-shirt kunt bestellen met astronaut op de maan. Deze is verkrijgbaar in alle gewenste maten.

Hou je van verdieping in de technologie achter bitcoin? Luister hier de Hup Bitcoin podcast waarin we dieper in de wondere wereld van BTC duiken.

By Wessel Simons

Journalist en mede-oprichter van bitcoinmagazine.nl in 2017. De site is uitgegroeid tot een van de belangrijkste bitcoin - en cryptosites van de Benelux met ruim 1 miljoen gebruikers.

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

DOGE en BONK in nieuwe crypto meme rally Nieuws
BONK, SHIB & DOGE Pumpen 40%, Wat Is De Beste Crypto Meme?

De bull markt lijkt in volle gang te gaan. De koers van Bitcoin is al...

Ethereum trending crypto Nieuws
ETH Koers Pumpt $3,4k Voorbij, Hoeveel Kan Ethereum Waard Worden?

Ethereum's koers bereikte vandaag een indrukwekkende mijlpaal na de $3,400 te passeren. Hierbij is het...

Nieuws
Bitcoiner wil de oranje vlag op de top van de Everest planten

Een 23-jarige bitcoiner is van plan om een oranje vlag met het logo van bitcoin...

Lees meer