Japanse cryptobeurs Bitpoint gehackt: $32 miljoen verdwenen

De Japanse exchange Bitpoint is gehackt. De hackers hebben $32 miljoen buitgemaakt. Dat meldt Coindesk Japan. De gereguleerde cryptobeurs heeft de handel in cryptomunten direct stopgezet. Ook het storten en opnemen van tegoeden is niet meer mogelijk.

Bitpoint hack

Op donderdag was er sprake van een ‘ongebruikelijke transactie’ in de ‘hot wallet’ van de beurs. Het is onduidelijk welke cryptovaluta verdwenen zijn. De beurs biedt de volgende cryptomunten aan:

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In totaal hebben de hackers $32 miljoen weten weg te sluizen. Moederbedrijf Remixpoint Inc. zegt in een verklaring (PDF) dat $23 miljoen van de $32 miljoen fondsen van klanten zijn. Het is onduidelijk of de schade verzekerd is.

Japanse beurzen zijn vaker slachtoffer van hacks. Zo is in september 2018, Zaif, ook gereguleerd bij de Financial Services Agency in Japan, was gehackt voor $60 miljoen.

Hacks cryptobeurzen

Het Japanse Coincheck voert met een schade van $520 miljoen de lijst aan. In totaal is er $1,35 miljard, exclusief de Bitpoint hack, buitgemaakt bij diverse hacks. Bijna 60% heeft in 2018 plaatsgevonden.

Japanse cryptobeurs Bitpoint gehackt: $32 miljoen verdwenen

Bronnen: Coindesk / The Block Crypto

Lees meer over:
hackhackers

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...