Hup Bitcoin #23 met de Bitcoin Consultant: 'Halving is al in koers geprijsd'

Hup Bitcoin #23 met de Bitcoin Consultant: 'Halving is al in koers geprijsd'

In deze nieuwe aflevering van Hup Bitcoin is John van Meer, de Bitcoin Consultant te gast. Door middel van workshops en webinars informeert hij (beginnende) beleggers over Bitcoin en andere cryptovaluta.

Voor het Youtube-kanaal van Bitcoinmagazine.nl bespreekt hij dagelijks de koers van Bitcoin. Afgestudeerd als biomedicus, maar in 2017 via een vriend in de bitcoin wereld verzeild geraakt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Hij kocht een eerste beetje Bitcoin en dat smaakte naar meer. Hij ontpopte zich als een fulltime trader en heeft er nu zijn dagelijkse business om heen gebouwd.

Welke tips heeft hij voor beginnende beleggers in Bitcoin? Hoe ga je om met emotie? Welk prijseffect verwacht hij van de aanstaande halvening?

Direct de podcast beluisteren?


Deze aflevering is mede mogelijk gemaakt door twee Nederlandse brokers: Bitcoin Meester en SATOS.

Over bitcoin

‘Ik ben geen Bitcoin maximalist, maar ik geloof wel het meeste in Bitcoin. Het is een decentraal en open netwerk waar iedereen aan kan deelnemen. Niet één centrale partij heeft de macht en we weten inmiddels: macht corrumpeert. Het huidige financiële stelsel is stuk en Bitcoin biedt een alternatief.

Voor inwoners in landen met economische onrust is Bitcoin een betaalmiddel of store of value. Voor de westerse wereld is het voornamelijk een speculatieve asset. Het kán werken als betaalmiddel, mits het Lightning Network als extra laag grootschaliger gaat werken.

Ik merk in mijn omgeving dat men Bitcoin associeert met criminaliteit en drugs. Ik kan daar niets aan veranderen. Ik zie de scepsis omslaan, zodra ik ze een spiegel voorhoudt dat het huidige stelsel ook niet klopt.

Ik verwacht niet zo snel dat Bitcoin een wereldreservemunt zal worden, maar het zal in de toekomst wel een extra pilaar onder het bestaande stelsel gaan vormen’.

Over traden

‘Van traden krijg ik een kick zodra je winst maakt en je trades uitkomen. Ik heb er ook geld mee verloren, maar dat is niet heel erg. Ik heb toen in 2017 besloten: ik wil leren traden en heb er toen cursussen in gevolgd.

Ik zeg altijd: investeer alleen met geld wat je kunt missen én kunt verliezen. Persoonlijk heb ik een lange termijn portfolio (hold on for dear life, HODL) én een actieve portefeuille. Met actief traden probeer ik zoveel mogelijk BTC te vergaren'.

Over de koers

‘Als ik uitzoom, zie ik een continue lineaire stijging in de koers. Een van de belangrijkste indicatoren is de 200 Weekly Moving Average.

Deze heeft in 2018 zijn bodem gevonden bij circa $3.200 en sindsdien handelen we nog steeds boven deze 200 MA. In Nederlands uitgelegd: dat is het voortschrijdend gemiddelde van de 200 eerdere weekly candles.

Op Black Thursday, donderdag 12 maart, zijn we even onder die indicator geraakt. Je ziet dat de moving averages, net zoals bij aandelen, gerespecteerd worden door de Bitcoin koers. Ze geven een belangrijk signaal.

Een koers van $100.000 per stuk acht ik mogelijk, maar hoe ga je daarmee om? Maak voor jezelf nu al een plan hoe je uit gaat stappen. Met een plan haal je de emotie uit je trades.

Een plan kán zijn: bij $50.000 haal ik 25% van mijn inleg eruit. Bij $75.000 haal ik nogmaals 25% van mijn inleg eruit en bij $95.000 nog 25%.

Niemand is dood gegaan van winst nemen. Doordat je je aan je plan houdt, schakel je je emotie uit. Want iemand die met emotie handelt, verliest geld’.

Over de halving

‘Ik verwacht dat de halving zelf een non-event wordt. Daarmee geloof ik dus de Efficient Market Hypothesis van Nic Carter: de markt wéét dat de halving eraan komt. Sterker nog: we weten sinds de white paper van Satoshi dat elke 210.000 blokken de block reward halveert.

Bovendien hebben we weinig prijshistorie om op terug te vallen. In 2012, wat een geheel andere marktsituatie was, toen ging de koers voornamelijk zijwaarts na de halving.

In 2016 was er vóór de halving sprake van een flinke stijging, om drie weken na de halving fors te dalen.

Persoonlijk denk ik dat we nu de pre-halving pump al gehad hebben en dat de koers vóór of na de koers gaat dalen. Ik verwacht geen significante schommelingen de komende week. Een van de indicatoren is een RSI die overbought is.

Het kan namelijk ook een bull trap zijn, de afgelopen weken zagen we namelijk al fear of missing out in de markt optreden. Flinke koersstijgingen als gevolg van FOMO.

Met andere woorden: de halving is ingeprijsd. Mensen die dagelijks met bitcoin bezig hebben al gekocht in aanloop naar de halving. Anderen wachten juist misschien af, hopend dat de prijs dipt na de halving'.

Schaars goed

‘Ik geloof in het stock-to-flow model van Plan B. Want alles wat schaars is, of het nu goud of een Gucci-tas is, wordt méér waard. Met veel vraag en minder aanbod, stijgt de prijs.

Ik zie dat ook terug in de grafieken, de koers maakt een lineaire stijging door. Ik geloof dat bij elke nieuwe bullmarkt er meer mensen gaan geloven in Bitcoin’.

Anchor

Youtube

Lees meer over:
Bitcoin Podcast hup bitcoin

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Black Friday voor bitcoin: koers zakt naar $53.524 na onrust op financiële markten

Update -  De pijn is nog niet uit de markt, want de duikeling van de bitcoin prijs duurt voort. De koers z...

Mr. Goxx, de Duitse cryptohamster, is overleden

Update: Mr. Goxx is overleden. De hamster handelde sinds deze zomer in cryptocurrency's op zijn eigen Twitch-kanaal en werd i...

Bitcoin mining pools melden verbindingsproblemen

Grote bitcoin mining pools hebben technische problemen. Onder andere Binance Pool, F2pool, Poolin en ViaBTC melden verbinding...

Bitcoin analyse: koers maakt diepe duik na onrust op financiële markten

Bitcoin (BTC) is gisteren hard onderuit gegaan na onrust op de financiële markten wereldwijd. In dit soort situaties met onve...

Ook Andrew Bailey van Bank of England is bezorgd over El Salvador

Andrew Bailey, gouverneur van de Bank of England, uit zijn bezorgdheid over de adoptie van Bitcoin in El Salvador. Bij een co...

China blokkeert nieuwswebsites over bitcoin

De Chinese overheid blokkeert nieuwswebsites die berichten over bitcoin en andere cryptovaluta. Direct gevolg is dat een van...

Goedemorgen Bitcoin: populaire trading-hamster overleden

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.Gebruikers van...

Bitcoin is de toekomst in de nieuwste aflevering van South Park

Het bekende South Park, de animatieserie die regelmatig gevoelige onderwerpen aansnijdt met een komische twist, heeft bitcoin...

Bitcoin gaat PayPal voorbij wat het transactievolume betreft en heeft Mastercard in zicht

Het Bitcoin netwerk verwerkt in dollartermen al meer volume dan het PayPal netwerk en de grootste cryptocurrency ter wereld k...

Black Friday in Bitcoin land: Trezors, OpenDimes, boeken en TradingView in de uitverkoop

Het is vandaag Black Friday. De koopgekte is ook in de Bitcoin industrie doorgedrongen. We hebben een lijstje gemaakt van din...

Lees meer

Net binnen

Satoshi begon Bitcoin met andere parameters: 20 miljoen BTC, blocktijd van 15 minuten

Wist je dat Bitcoin er zomaar heel anders uit had kunnen zien? Op GitHub staat een oudere (pre-release) versie van de Bitcoin...

Bitcoin analyse: koers zakt onder $55.000

In Koerskijken neemt Elroy van Het Crypto Huis de koers van Bitcoin met je door. In de technische analyse geeft hij inz...

El Salvador koopt weer 100 bitcoin bij, totaal staat nu op 1.220 BTC

President Nayib Bukele van El Salvador maakte gisteren bekend dat hij opnieuw bitcoin (BTC) heeft gekocht. Op Twitter deelde...

Bitcoin analyse: koers maakt diepe duik na onrust op financiële markten

Bitcoin (BTC) is gisteren hard onderuit gegaan na onrust op de financiële markten wereldwijd. In dit soort situaties met onve...

Goedemorgen Bitcoin: populaire trading-hamster overleden

Goedemorgen! We hebben het belangrijkste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag met een bitcoinontbijt.Gebruikers van...

Lees meer