Lancering ethereum futures door CBOE eind 2018

CBOE Global Markets, eigenaar van de Chicago Board Options Exchange (CBOE) en een van ’s werelds grootste beursholdings, wil ook futures voor ethereum op de markt gaan brengen.

Eind 2018

Bronnen vertrouwd met de situatie zeiden dat CBOE Global Markets van plan is om die ethereum futures tegen het einde van 2018 te lanceren. Naar verluidt zal de CBOE die futures baseren op de onderliggende Gemini beurs.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Dat betreft de cryptobeurs van de gebroeders Winklevoss in New York. Ook de beurs waarop de prijzen van huidige bitcoin futures worden gebaseerd.

De bron vertelde Business Insider dat de futures- en optiesbeurs vooralsnog wacht op de Commodities Futures and Trading Commission (CFTC) om groen licht te geven voor het project, voordat het het nieuws officieel bekend wordt gemaakt.

Geen security

Een andere belangrijke Amerikaanse financiële toezichthouder, de Securities and Exchange Commission (SEC), gaf in juni aan dat ethereum geen security (of effect/aandeel) betreft. Dat gaf direct mogelijkheden voor de uitgave van ethereum futures.

CBOE Global Markets president Chris Concannon gaf vervolgens aan: “This announcement clears a key stumbling block for Ether futures, the case for which we’ve been considering since we launched the first Bitcoin futures in December 2017”

De CME lanceerde op 17 december de termijnhandel in bitcoin, na de lancering van de futureshandel in bitcoin door de CBOE. In juli gaf Terry Duffy, CEO van CME, aan dat het bedrijf in de nabije toekomst geen futures zal introduceren op andere cryptocurrencies dan bitcoin. De CBOE lijkt daar dus klaarblijkelijk heel anders over te denken.

NASDAQ

Ondertussen kijkt ook de NASDAQ er naar uit om in crypto’s te gaan. Een niet bij naam genoemde bron bekend bij de NASDAQ gaf aan dat binnenkort zowel bitcoin als ethereum op de NASDAQ mag worden verwacht.

“The conversation around listing coins has centered on how they will be classified from a regulatory standpoint. As you can imagine, our leadership is closely connected to the rumbling at the SEC and CFTC around cryptos and what is expected over the next 3-6 months. Even with the longest of time frames assumed, some guidance will be provided and I expect we will act quickly. The framework has already been laid to create a separate silo for coin listings and a robust trading apparatus. Doing the math here, look for regulatory bodies to provide guidance in Q1 of 2019, and an announcement and a ‘coin exchange’ to either be announced or launched in Q2 of 2019.”

NASDAQ ontving afgelopen maand naar verluidt verschillende bedrijven, waaronder Gemini, achter gesloten deuren. Volgens Bloomberg lag de focus bij die vergadering op de aanmoediging van de industrie om te werken aan het verbeteren van het imago van cryptovaluta’s, door te focussen op haar potentiële rol in de wereldmarkten.

Bronnen: Coin Gape, Business Insider

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief


Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Nederlandse cryptobedrijven kunnen per 22 april 2024 vergunning aanvragen bij de AFM

Vanaf 22 april 2024 kunnen aanbieders van cryptoactivadiensten (CASP's) een vergunning of notificatie aanvragen bij...

Nieuws
Onchain-data: crypto miners blijven verkopen nu bitcoin halving nadert

Crypto miners blijven hun bitcoin verkopen nu de halvering van de blocksubsidie nadert, zo blijkt...

Nieuws
Bitcoin Update: koers op jacht naar nieuwe records na ongekende stijging

Wat een bizarre week! De Bitcoin koers is maar liefst 21% gestegen in de afgelopen...

Nieuws
“Bitcoin gaat naar $200.000 en dit is de weg er naartoe”

De bitcoin prijs is naar $64.000 geschoten en volgens sommigen zit er nog behoorlijk veel...

Gidsen
El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig...

Lees meer