Bitcoin wallet Ledger opnieuw in opspraak door veiligheidslek in app

Bitcoin wallet Ledger opnieuw in opspraak door veiligheidslek in app

Door een veiligheidslek in Ledger kunnen hackers je Bitcoin (BTC) versturen in plaats van minder waardevolle cryptovaluta.

Inmiddels heeft de hardware wallet fabrikant uit Frankrijk een software update uitgerold om de bug te fixen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoin wallet Ledger: veiligheidslek

Ledger is een zogenaamde multicoin wallet. Dat betekent dat je op deze wallet naast je bitcoin ook andere cryptovaluta kunt opslaan.

De lek is geclaimd door onderzoeker Mohammed Nokhbeh van het bedrijf Liqualiy in een uitgebreide blogpost.

Nu is er een probleem met het 'bitcoin'- gedeelte van het apparaatje. De publieke key van je Bitcoin is namelijk te zien zonder dat je het bitcoin icoontje hebt geactiveerd. Je kunt ook een Bitcoin transactie goedkeuren (‘signen’) buiten de bitcoin app om.

Dus aanvallers die kwaad willen, kunnen Bitcoin naar elders versturen. Terwijl jij onder de indruk bent dat er een minder waardevolle andere cryptomunt van het apparaat wordt verstuurd.

0.01 Bitcoin is nu eenmaal véél meer waard dan 0.01 van elke andere cryptomunt.

Een ernstig lek, erkent ook Ledger vandaag op Twitter. Ze hebben inmiddels een update uitgerold die de lek moet dichten.

Ledger steggelt ondertussen ook nog met de onderzoeker zelf. Nokhbeh claimt dat hij zijn bevindingen netjes naar het bounty address bounty@ledger.fr heeft gestuurd. Volgens Ledger heeft hij berichten gestuurd naar hun Twitter-account.

1 miljoen emails op straat

Ledger kwam vorige maand in opspraak door een groot veiligheidslek in hun klantenbestand. Circa één miljard email-adressen lagen daardoor op straat.

Een buitenstaander wist namelijk de database van de marketing en e-commerce afdelingen binnen te dringen via een API-sleutel.

Het bedrijf uit Parijs geldt samen met Trezor uit Praag als de belangrijkste fabrikant van hardware wallets. Coinkite uit Canada is fabrikant van de Coldcard, een bitcoin only wallet die ook zonder internet werkt.

‘Hardcore’ bitcoiners vinden dat bezitters van BTC naar een Bitcoin only wallet moeten overstappen.

Lees meer over:
Bitcoin BTC Ledger hardware wallet

De bitcoin prijs in euro's:

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties