Mede-oprichter bitcoin beurs Bitmarket dood gevonden in bos na sluiting

Twee weken nadat bitcoin- en cryptobeurs Bitmarket zijn deuren heeft gesloten is de Poolse ondernemer en mede-eigenaar van de beurs Tobias Niemiro dood aangetroffen. Zijn lichaam werd donderdag in een bos bij zijn geboortestad Olsztyn gevonden met een schotwond aan zijn hoofd.

Een van de Poolse kranten, Gazeta Wyborcza, suggerereert dat Niemiro zelfmoofd heeft gepleegd. Maar kennissen van Niemiro hebben een vermoeden dat het toch iets anders in elkaar steekt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Blogpost

Kort na het incident kwam Adam Socha, een lokale zakenman, naar voren met een opvallende blogpost. Hierin verklaart hij namelijk dat hij enkele uren voor zijn dood een e-mail van Niemiro heeft ontvangen. De e-mail zou details bevatten over hoe Niemiro door mede-oprichter Marcin in een duistere zakelijke omgeving belandde.

Adam heeft kort voor het incident meerdere keren contact gehad met Niemiro vanwege een interview over het sluiten van Bitmarket. Helaas voor ons is de e-mail waar het om gaat niet openbaar gemaakt. Het bericht is echter wel in de handen van de lokale autoriteiten.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=””]Er waren vermoedens dat de ineenstorting van de beurs opzettelijk was gepland.[/penci_blockquote]

Tijdens het interview tussen Socha en Niemiro kwamen een aantal opmerkelijke feiten naar boven. Op de vraag hoe Niemiro op de hoogte was gebracht over de val van Bitmarket antwoordde hij via Facebook.

Tobiasz Niemiro: – “Ik las het ’s ochtends in een Facebook-bericht. Ik had contact met Marcin, hoewel contact met hem moeilijk was. Marcin heeft zich de afgelopen maanden vreemd gedragen. Tijdens de vergaderingen probeerde ik hem te vragen wat er echt aan de hand was, waar hij mee bezig was.”

“Met de informatie die ik heb ontvangen kom ik er achter dat hij contact had met duistere personen. En dit is waarschijnlijk een van de vele redenen waarom de bitcoin beurs instortte. De laatste dagen vóór de val suggereerde hij dat een dergelijke situatie zou kunnen gebeuren en dat hij bang was voor zijn leven. Ik stelde hem deze vraag 100.000 keer: waarom overweeg je de markt te sluiten en ben je bang voor je leven?”

Bitmarket en handel in bitcoin

Bitmarket sloot hun beurs op 8 juli vanwege “gebrek aan liquiditeit”. Ongeveer 400 investeerders met een totaal van 2300 bitcoin hebben hun investering verloren. Zowel Niemiro als zijn mede-oprichter Marcin Aszkielowicz gaven in afzonderlijke verklaringen aan dat ze niet verantwoordelijk waren voor de verliezen en dat ze het geld van de klanten niet hebben misbruikt.

Niemiro beweerde zelfs dat hij een van de ‘slachtoffers’ was en zei dat hij ook geld had verloren in het proces.

[penci_blockquote style=”style-3″ align=”none” author=”Niemiro”]Ik verloor alles omdat iemand de ineenstorting van de crypto beurs veroorzaakte. Nu verlies ik mijn gezicht en mijn goede naam waarvoor ik mijn hele leven heb gewerkt. Ik ben een van de slachtoffers.[/penci_blockquote]

De officier van justitie in het Poolse Olsztyn startte een onderzoek naar deze zaak op basis van de IQ Partners-aanvraag, die binnenkort BitMarket zou kopen. De investeerders zijn zelf ook een rechtszaak begonnen tegen de oprichters. De zaak bevindt zich in de fase voorafgaand aan het proces, wat volgens de Poolse wet betekent dat de officier van justitie de activa van het bedrijf in beslag mag nemen.

Lees meer over:
beursBitcoin nieuwscrypto