Nederlands bedrijf betaalt salaris uit in bitcoin

Medewerkers van het Nederlandse bedrijf BTC Direct hebben er voor gekozen om in de toekomst een uitbetaling te krijgen in salaris in bitcoin. In ieder geval een deel. De cryptocurrencybroker heeft daarmee een primeur in handen.

BTC Direct

Het Nederlandse BTC Direct bestaat sinds 2013. Het is een bedrijf waarbij bitcoin, litecoin en ethereum snel gekocht en verkocht kunnen worden middels verschillende betalingsmethodes.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo kan je er met creditcard, Visa card of iDeal betalen. Verder kent het bedrijf directe ondersteuning middels Skype, email, telefoon en chat.

Primeur

Eerder waren er al wel ZZP’ers die zich uit lieten betalen in crypto maar niet eerder was er een bedrijf dat zo ver ging.

De Nederlandse wet stelt dat tenminste het minimumloon wordt uitgekeerd in euro’s. Maar alles daarboven mag wel in andere valuta, als bijvoorbeeld bitcoin, uitgekeerd worden.

Volgens BTC Direct werd er enthousiast gereageerd op het plan en gingen alle 33 medewerkers akkoord. Het staat de medewerkers vrij om het resterende salaris ook in euro’s uitgekeerd te krijgen, maar allemaal kozen ze voor bitcoin, aldus Apparata.

Banken

Komende maand zal het eerste salaris op deze wijze uitgekeerd worden. Niet op een traditionele bankrekening uiteraard maar naar een wallet, aangezien de meeste banken nog geen wallet in de vorm van een bankrekening bieden.

Wellicht is dat toekomstmuziek maar het zou zo maar kunnen, de techniek heeft immers de potentie om zeker de bankenwereld drastisch te veranderen.

Het uitbetalen in bitcoins is niet de enige manier waarop het bedrijf cryptocurrency wil betrekken in betalingen. BTC Direct blijkt tevens naar de mogelijkheden te kijken om pensioen op te bouwen in cryptovaluta als bitcoin.

Bronnen: Apparata, BTC Direct

Foto: Flickr / Zach Copley

Inschrijven nieuwsbrief