Oprichter Reddit: “ethereum stijgt naar 15.000 dollar”

Alexis Ohanian, oprichter van het sociale forum Reddit en de man van tennisster Serena Williams, is bijzonder bullish op bitcoin. Dit jaar zal de cryptomunt volgens hem de hoogtes van vorig jaar december aandoen, toen het 20.000 dollar noteerde. Toch gelooft hij nog meer in ethereum.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Venture Capital

In februari liet hij weten Reddit als voorzitter te verlaten, hoewel hij nog steeds nauw betrokken is bij het platform. Hij gaat zich richten op beleggingen. In 2012 startte Ohanian Initialized Capital, een Venture Capital firma dat hij samen met Garry Tan oprichtte.

Ohanian gaat zich nu meer bezig houden met het investeringsfonds, dat meer dan 250 miljoen dollar onder beheer heeft. Investeringen betreffen onder meer blockchainbedrijven, crypto exchange Coinbase en start ups als Instacart, Zenefits, Opendoor, Soylent, Cruise Automation, en Standard Cognition.

Web 3.0

Mensen gebruiken ethereum als netwerk om gedecentraliseerde applicaties te bouwen, volgens Ohanian de toekomst. Bitcoin zal volgens hem haar rol als “store of value” behouden, wat de prijs hoger zal zetten, maar ethereum zal pas echt een groei in prijs laten zien zodra het gebruikt gaat worden om het ‘Web 3.0.’ te ontwikkelen.

Zoals gezegd zal bitcoin volgens hem wederom de 20.000 dollar aandoen, maar dat staat tot niets gekeken naar het potentieel van ethereum. Voor die cryptovaluta voorziet hij een prijs van 15.000 dollar. Een behoorlijke sprong van een huidige prijs rond de 700 dollar en een stijging van meer dan 2100 procent.

Ohanian: “Last year, it was all about AI and machine learning, This year, it’s all about blockchain. Most of it is just hype and BS, just like how it was with AI and ML. Most of the really vital, protocol-level, basic infrastructure around software and blockchain will need to get built in the next year or two for us to really see the Web 3.0 we’re really hoping for. So those are the types of companies we’re investing in now. These are the types of things I think will build the foundation for a very different, much better Internet”

DeVere Group

De Reddit oprichter is niet de enige die meer ziet in ethereum. Nigel Green, de CEO van de deVere Group, een onafhankelijk consultancy-bedrijf gespecialiseerd in beleggingen en vermogensbeheer, gaf ook al aan ethereum richting de 2.500 dollar te zien gaan voor het einde van het jaar. De redenen waarom komen overeen met die van Ohanian.

Bronnen: Fortune, Payment Week

Foto: Flickr / Craig Morey

Inschrijven nieuwsbrief