Paxful lanceert Bitcoin pinpas in samenwerking met VISA

Paxful, een van de grootste marktplaatsen voor Bitcoin (BTC), lanceert in samenwerking met VISA een betaalpas voor Amerikaanse gebruikers. Ze hopen het in de toekomst ook in andere landen te kunnen uitrollen.

Paypal en Bitcoin

Met de betaalpas kun je als gebruiker afrekenen met cryptovaluta, terwijl de winkelier dollars ontvangt.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Daarvoor is wel een tussenpersoon nodig die de crypto omzet in fiat geld: de fintech startup Ternio. Je kunt als gebruiker een lopende rekening openen en vervolgens geld opnemen bij elke pinautomaat in de wereld.

Paxful is vooral bekend als peer-to-peer handelsplatform. Je kunt er Bitcoin kopen en verkopen in ruil voor allerlei assets. Van simpele fiat betalingen tot ruilhandel met cadeaubonnen en zelfs goederen zoals auto’s.

Chainalysis bracht vorige maand in kaart dat de giftcards verreweg het populairst zijn op het platform. Het gaat naar verluidt om $16,8 miljoen per week, wat neerkomt op 48% van het volume.

Terug naar de betaalkaart. Het idee is dat mensen zonder bankrekening op deze manier toch toegang kunnen krijgen tot de traditionele financiële dienstverlening.

Het bereik van VISA is enorm, met wel 45 miljoen winkels en pinautomaten. Het minimale saldo van de pas is gesteld op $10.

Het idee is dat je als gebruiker gewoon Bitcoin kunt aanhouden als asset. Zodra je betaalt met deze pinpas, wordt het bedrag omgezet naar fiat valuta. Zo vindt er onder de motorkap een uitwisseling plaats waar je als gebruiker niets van ziet.

Betaalkaarten

Daarmee heb je dus wel te maken met een tussenpartij die de betaling verwerkt. Het is geen core Bitcoin betaling, waarbij je censuurvrij, ‘ongefilterde’ en fiat-vrije betalingen doet.

Maar in een wereld waarin Bitcoin nog geen rekeneenheid is, is dit een mooie tussenweg voor iedereen die toch graag Bitcoin wil aanhouden.

Ray Youssef, de CEO van Paxful, schrijft in het persbericht dat het voor iedereen haalbaar moet zijn om normaal te kunnen betalen. Daniel Gouldman, de CEO van Ternio, voegt eraan toe dat zijn bedrijf “zich inzet voor interoperabiliteit tussen cryptocurrency’s en het traditionele banksysteem.”

In Nederland kun je ook al terecht met een soortgelijke betaalkaart van Binance. Ook Coinbase is bezig met een betaalpas (voor Amerikaanse klanten), net als BlockFi.

Wil je meepraten over het nieuws? Kom eens langs in onze Telegram chat!

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCpaxful