Prime XBT introduceert bitcoinhandel met hefboom van 1:100

Advertorial – Er zijn twee manieren om te handelen in cryptovaluta: door ze direct te kopen, of via een derivaat zoals een CFD. Forex brokers en andere soortgelijke platformen die vaak door handelaren worden gebruikt, vragen hoge commissies, rollover fees en grote spreads. Daarom besluiten steeds meer mensen om hun crypto in eigen beheer te houden.

Je kunt cryptovaluta kopen en deze bewaren in een eigen wallet en besluiten deze op een beurs te verkopen,. Voor meer risicovol beleggen kan er gekozen worden voor beleggen met geleend geld, ook wel bekend als leverage of hefboom.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Bitcoinhandel met hefboom

Met margehandel kun je geld lenen van een broker/handelaar om je winst te maximaliseren. Stel dat je speculeert op een stijgende koers van Bitcoin en je maximale inleg is 1.000 euro, dan is het mogelijk om je inleg via een lening te vergroten.

Je investering in verhouding tot het geleende bedrag staat bekend als leverage of hefboom. 1:3 leverage betekent dat drie keer het investeringsbedrag is geleend. Het geleende bedrag is 3.000 euro, waardoor je inleg van 1.000 euro wordt verhoogd naar 4.000 euro. De 1.000 euro marge geldt als een onderpand van de geopende positie.

Margin call

Stel dat bitcoin met 25% stijgt en je besluit om deze winst te claimen, dan is de winst 1.000 euro, namelijk 4.000*25/100%=1.000.

Maar beleggen met een hefboom is een tweesnijdend zwaard: daalt bitcoin met 25%, dan is het resultaat namelijk 0 euro, een verlies van 1.000 euro. Een broker doet dan een zogenaamde ‘margin call’. Hij sluit je positie zodra je belegging meer daalt dan het margin bedrag, waarmee een potentieel verlies afgedekt moet zijn, exclusief transactiekosten.

Er is een limiet in te stellen door het verlies te beperken tot 10% van het margebedrag. Je riskeert dan 10% van je kapitaal met een winstpotentieel van 100%, wat een gezondere risk-to-reward-ratio oplevert.

Een ander potentieel voordeel is dat de assets ‘geshort’ kunnen worden, waarmee je speculeert op dalende prijzen. Bijvoorbeeld je stelt in om te verkopen op 7.000 dollar en weer bij te kopen op 6.300 dollar wat een winst van 700 dollar oplevert.

Probleem

Momenteel zijn de mogelijkheden voor margehandel op cryptobeurzen zeer beperkt. De technische robuustheid van de beurzen die het wél aanbieden, is zeer beperkt. Sommigen vereisen dat je online blijft gedurende de handel, dus zonder connectie kunnen tegoeden zomaar verdwijnen.

Beleggen met een hefboom is schaars. Ook de gebruikelijke know-your-customer-procedure kan dagen duren, waardoor beleggers potentiële winsten mislopen. Ook zijn de mogelijkheden van de limietorders beperkt. Zo is een limiet verkooporder slechts op één van de genoemde niveaus in te stellen. Hiermee wordt je blootgesteld aan juist meer risico of verlies zodra winst niet op tijd wordt geclaimd.
Ook is niet altijd mogelijk om een stop-loss te doen.

Sommige beurzen zijn niet liquide genoeg of ze zijn kwetsbaar voor aanvallen van hackers. In de zeer volatiele markt is tijd zeer waardevol. Beleggers die niet tijdig bij hun tegoeden kunnen komen, kunnen gedupeerd worden.

Oplossing

Prime XBT komt met een oplossing voor de bovenstaande problemen:

Meer informatie op de website van Prime XBT.

Disclaimer: dit artikel is onderdeel van een content partnership tussen Bitcoin Magazine NL en PrimeXBT. Bitcoin Magazine NL geeft geen financieel advies. Bovenstaande informatie is alleen voor educatieve doeleinden. De handel in cryptovaluta is op eigen risico.

Inschrijven nieuwsbrief


    Door: Redactie

    Het redactie account wordt gebruikt voor artikelen waar meerdere schrijvers, editors en journalisten aan werken. Met onze gezamenlijke kennis, kunde en opgeteld meer dan 50 jaar ervaring met schrijven en binnen de crypto wereld, kan je er zeker van zijn dat wij weten waarover we schrijven. We hebben...