Rapport: kloof tussen financiële sector en crypto-economie kleiner

Bitcoin kent vandaag zijn grootste stijging in twee weken. Sinds 2 juli kende het geen stijging meer van meer dan 2 procent, maar vandaag laat het een stijging zien van 3 procent.

Rapport

Verschillende redenen kunnen daarvoor bedacht worden. Zo werd bekend dat de grootste vermogensbeheerder BlackRock zich met crypto’s bezig houdt en blijkt miljardair Steven Cohen in een cryptohedgefonds te investeren. Ook de mogelijkheid dat volgende maand een Bitcoin ETF geintroduceerd zou kunnen gaan worden mag mee worden genomen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Maar ook kwam er een nieuw rapport uit, dat aangaf dat het Verenigd Koninkrijk goed gepositioneerd is om wereldwijde leider te worden in de blockchaintechnologie en cryptoeconomie.

Daarbij werd aangegeven dat de kloof tussen de traditionele financiële wereld en de crypto-economie vooralsnog zal blijven bestaan. Maar dat zeker ook in London, toch nog steeds het financiële hart van Europa, de kloof met de tijd zal worden gedicht. Uiteindelijk zal die kloof zelfs helemaal verdwijnen.

Crypto hub

Volgens analyses van het Big Innovation Centre, DAG Global en Deep Knowledge Analytics beschikt Groot-Brittannië over alle vereiste middelen, alsook over de wil van zowel het bedrijfsleven als de overheid, om tegen 2022 een wereldwijde hub voor de blockchaintechnologie te worden.

Sean Kiernan, president van DAG Global, gaf aan dat de kloof in het Verenigd Koninkrijk tussen het traditionele financiële systeem en de crypto economie gedicht zal worden.

Kiernan: “The UK is a major global financial hub and in recent years has become a fintech leader as well. At the same time, it is starting to demonstrate significant potential to become a leader in blockchain technologies and the crypto economy. The gap between the two worlds of traditional finance and crypto economy remains, but in the coming years we can expect this to lessen and eventually disappear”

Overheid

De auteurs van het rapport haalden de meer dan 500 miljoen pond aan investeringen die gedaan werden in Britse blockchainbedrijven afgelopen jaar aan. Ze concludeerden dat Groot-Brittannië zeker het potentieel had om wereldleider te worden in deze ruimte.

Het onderzoek werd daarbij uitgevoerd in coördinatie met de parlementaire groep van het Britse Lagerhuis die zich bezig houdt met blockchaintechnologie.

Verstoring van het financiële stelsel

We zitten nog steeds aan de beginjaren van iets dat bijzonder groot en wijdverspreid gaat worden, waarbij de wereld zoals we hem kennen aan absolute verandering onderhevig is, zo geven de betrokken partijen aan.

Birgitte Andersen, CEO van het Big Innovation Centre: “Blockchain has been recognised by the UK parliament as a very important and disruptive technology, and it has shown commitment to support the accelerated development of the digital economy via a variety of government initiatives. We are still at the early stages of the blockchain industry’s development and the huge impact it undoubtedly will have in Britain and globally”

Crypto is “here to stay”

Of het Verenigd Koninkrijk inderdaad leidend gaat zijn op dit gebied moet nog blijken. Wereldwijd worden er allerlei initiatieven uit de grond gestampt, door zowel overheden als bedrijven, om de blockchaintechnologie en het cryptoecosysteem te promoten.

Hoe dan ook mag het bijzonder positief nieuws heten dat ook in Londen, een van de grootste financiële hubs ter wereld, men wel brood ziet in de crypto’s.

Bronnen: The Guardian, Bloomberg

Foto: Flickr / Dun.can

Inschrijven nieuwsbrief


Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Nieuws
Nintendo 64-spellen spelen op Bitcoin, dankzij dit Ordinals-project

Pizza Ninjas brengt een N64-emulator naar de Bitcoin-blockchain, zo meldt Decrypt. Ze hebben het Super...

Ethereum ETF Nieuws
Citrea haalt $2,7 miljoen op om de software van bitcoin te verbeteren

Citrea, een project dat het mogelijk wil maken om zero-knowledge (ZK) rollups naar bitcoin te...

Lees meer