Ripple (XRP) investeert half miljard dollar in blockchain start-ups

Ripple (XRP) heeft sinds de lancering van Xpring, een jaar geleden, liefst $500 miljoen geïnvesteerd in meer dan twintig blockchain startups. Het doel is het opbouwen van een ecosysteem rondom cryptomunt XRP. Ripple's Xpring spreekt zelf van een “internet of value.”

Use cases

De cryptomunt XRP heeft momenteel enkel nut binnen de xRapid oplossing van Ripple. Bij de andere oplossingen, xCurrent en xVia, komt XRP níet aan de pas. Zie het onderstaande schema: XRP is bij xRapid een "brug" tussen twee lokale valuta.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Ripple (XRP) investeert half miljard dollar in blockchain start-ups

Volgens Ethan Beard, senior vice-president bij Xpring, moet daar verandering in komen.

[penci_blockquote style="style-3" align="none" author=""]Beard: "Het doel van Xpring is om het gemakkelijk te maken voor ontwikkelaars om projecten te bouwen die échte use cases voor XRP creëren.

We investeren vooral om een technologieplatform op te bouwen, dat honderdduizenden mensen in staat moet stellen gemakkelijk op de technologie voort te bouwen"[/penci_blockquote]

Investeringen

Xpring heeft binnen een jaar tijd dus liefst een half miljard dollar geïnvesteerd in verschillende, veelbelovende start-ups.

Opvallend onder deze investeringen:

De voormalige CTO van Ripple, Stefan Thomas, is daar zowel oprichter als CEO van. Vooral opvallend: die $20 miljoen is eigenlijk niet in Coil geïnvesteerd. maar in het bekendere Imgur.

De image sharing community, dat sinds 2009 bestaat, heeft liefst 300 miljoen maandelijkse gebruikers.

Het is de bedoeling dat content makers op het platform Imgur een vergoeding krijgen voor hun werk, in USD of XRP. Voor het verrekenen van de vergoedingen wordt blockchaintechniek van Ripple gebruikt.

Koersstijging

Het is dus duidelijk dat Ripple en Xpring hard aan het werk zijn om Ripple’s XRP op een zo breed mogelijke basis in te zetten.

Ondertussen wordt de cryptomunt vooral gebruikt voor speculatie. De koers van XRP, dat in de top drie staat van cryptomunten gekeken naar marktkapitalisatie, blijft in 2019 in rendement.

Ripple (XRP) investeert half miljard dollar in blockchain start-ups

XRP koers in 2019 (bron: Messari.io)

Daar waar bitcoin (BTC) vandaag met dubbele cijfers omhoog gaat, blijft XRP steken op een plusje van iets meer dan 2 procent.

Sinds begin dit jaar is de koers opgelopen van $0,35 naar een huidige koers van $0,40. In januari koerste het even onder de $0,30.

In vergelijking met bitcoin, dat een stijging heeft gezien van meer dan 170 procent dit jaar, blijft de cryptomunt dus behoorlijk achter in prestaties.

BM Nieuwsupdate

Bij Bitcoin Magazine proberen we constant nieuwe dingen. We hebben nu ook een nieuwsupdate in audiovorm. In deze aflevering bespreken we onder andere verschillende aspecten van bitcoin, de binance futures en cryptomunten van centrale banken.

Bronnen: Tech Crunch, Medium

Foto: Flickr / Marco Verch