Bitcoin (BTC) stilletjes toegevoegd aan blockchain appstore van Samsung

Samsung gaat nu ook bitcoin (BTC) ondersteunen in haar Blockchain Keystore. Dat betekent dat gebruikers met een nieuwe Samsung smartphone hun bitcoin in de Keystore kunnen opslaan.

Bitcoin (BTC) op Samsung smartphones

Eerder ondersteunde de Keystore alleen de Ethereum-blockchain (en ERC20 tokens). Ook de Klaytn blockchain van internetgigant Kakao, eerder over geschreven deze week, krijgt ondersteuning. Daarmee appelleert Samsung aan de gebruikersschare van Kakao apps in thuisland Zuid-Korea.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Beperkingen

Tot nu toe heeft de Keystore een aantal beperkingen qua bereik. Zo beperkt de ondersteuning zich tot de nieuwste smartphones: Galaxy S10e; S10; S10+; S10 5G; Note10 en Note10+.

En niet geheel onbelangrijk: gebruikers in Nederland kunnen de functionaliteit nog niet op hun smartphone activeren. De Blockchain Keystore is alleen toegankelijk voor gebruikers in de volgende landen:

dApps

Op dit moment zijn er 17 blockchain apps verkrijgbaar in de Keystore, die begin dit jaar is gelanceerd.

Samsung breidt de winkel gaandeweg uit. Zo zijn er onlangs een aantal dApps toegevoegd. In tegenstelling tot mobiele apps staat het gebruik van (decentrale) apps nog volledig in de kinderschoenen.

Dat komt onder meer omdat er nog veel te winnen valt als het aankomt op interfaces en het gebruikersgemak van o.a. dApps. Dat concludeerden onderzoekers van marketingbureau Zage onlangs in een rapport.

Private keys

Samsung concurreert met deze functionaliteit ook met andere mobiele wallets om cryptovaluta in op te slaan. Want je smartphone fungeert als opslag van je coins en daarmee van je private keys, de geheime sleutels van je cryptovaluta.

Net zoals een cryptobeurs geef je als gebruiker Samsung de verantwoordelijkheid om je private keys te beheren. Je bent namelijk afhankelijk van de veiligheid van de Keystore bijvoorbeeld.

Zodra iemand je private keys weet, heeft degene controle over je cryptovaluta. Dat betekent dat degene ze naar een ander adres kan sturen.

SDK voor ethereum

De techgigant zet ook in op ontwikkeling van decentrale apps. Zo kwam het vorige maand met een
software development kit (SDK) voor Ethereum voor Galaxy smartphones.

Met deze gereedschapskist krijgen ontwikkelaars meer tools in handen om decentrale applicaties (dApps) en andere toepassingen te bouwen specifiek voor Samsung apparaten.

Ethereum leek dus lange tijd de voorkeur te genieten, maar Samsung zet nu ook een stapje richting bitcoin.

Bron: The Block Crypto

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsDappsSamsung

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...