samsung ethereum bitcoin

Samsung lanceert software development kit voor Ethereum (ETH)

Samsung komt met een software software development kit (SDK) voor Ethereum voor de Galaxy smartphones. Het Zuid-Koreaanse bedrijf zet steeds meer in op toepassingen rondom cryptomunten. Het netwerk van Ethereum lijkt de voorkeur te genieten boven Bitcoin bij de smartphonefabrikant.

bitcoin meester

SDK

De release van de SDK is een bètaversie. Het moet ontwikkelaars meer tools bieden om decentrale applicaties (dApps) en andere toepassingen te bouwen die kunnen draaien op de meest recente Samsung Galaxy telefoons.

Partners kunnen toegang vragen tot de toolbox, dus doorsnee developers moeten helaas nog even wachten. Wanneer de officiële release plaatsvindt kan iedereen apps bouwen op basis van Ethereum op een handje vol telefoons.

Voorlopig gaat het om de Galaxy S10e, S10, S10+, S10 5G en de Galaxy Fold telefoons.

In de praktijk

Even kort de mogelijkheden voor ontwikkelaars op een rijtje:

  • Makkelijkere manier bouwen om accounts te managen
  • Signatures voor handtekeningen autorizeren
  • Transactiedata aanpassen
  • Gemakkelijk koppelen aan hardware wallets als Trezor en Ledger
  • Voor partners is er ook een browser voor web dApps, waar waarschijnlijk zaken als gemakkelijke cryptobetalingen zijn ingebouwd.

Dit soort dingen kunnen handige ontwikkelaars al jaren bouwen, maar met een SDK is het voor iedereen toegankelijk en relatief makkelijk. Een simpeler ontwikkelproces zorgt voor lagere kosten, wat weer zorgt voor lagere kosten.

Samsung zet dus steeds meer in op toepassingen voor cryptocurrency op hun smartphones. Eerder investeerde het bedrijf nog $2.6 miljoen euro in de fabrikant van Ledger hardware wallets.

Samsung en bitcoin

Het is niet dat Samsung helemaal geen interesse heeft in bitcoin. Op het gebied van software laten de Koreanen de munt voorlopig links liggen, maar men heeft zich inmiddels wel gemengd in de strijd om de beste mining hardware.

Samsung gaat namelijk met een populaire mining hardware fabrikant, MicroBT M20, bitcoin ASIC miners leveren. Samsung levert speciale chips om zo tot een nog beter product te komen.

Bron: Cryptoslate

Mis niks meer!
Invalid email address

Snel, Gemakkelijk, Goedkoop

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en betaal in de eerste week geen handelskosten voor jouw eerste €1.000.

 

Maak nu een gratis account aan!