Smartphone CTO Algorand fonds gehackt: 2 miljoen aan crypto weg

Algo Capital, het investeringsfonds van de Algorand blockchain heeft één tot twee miljoen dollar aan cryptovaluta verloren na een hack.

De smartphone van Pablo Yabo, de Chief Technology Officer bij Algo Capital, is gehackt, zo meldt Coindesk die het bericht baseert op een bron dichtbij het fonds. De CTO is uit eigen beweging opgestapt vanwege het voorval.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Smartphone hack: crypto weg

Algo Capital heeft het nieuws afgelopen vrijdag gemeld aan haar achterban in een email. Daarin meldt CEO David Garcia dat hackers controle kregen over de smartphone van Yabo.

Men verkreeg toegang tot de ‘hot wallet’, waarbij één en twee miljoen aan cryptovaluta is buitgemaakt. Het betreft Tether ERC20 tokens en de ‘native’ Algorand (ALGO) cryptovaluta.

De koers van de cryptomunt is met bijna 5% gedaald de afgelopen 24 uur volgens Coinmarketcap.

Coindesk heeft een email ingezien van één van de zakenrelaties van het fonds. In de email staat onder meer:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]Ja, er is sprake van een hack. We hebben alle partners van het Algo Capital VC Fund op de hoogte gesteld van deze gebeurtenis. [/penci_blockquote]

Enkele reacties op Twitter over de gebeurtenis, waaronder Mike Belshe, CEO van custody provider BitGo.

Ook de CTO van TokenMarket reageert.

Algo Capital

De hack staat los van de veiligheid van de Algorand blockchain. Algo Capital heeft maar liefst 200 miljoen dollar in haar fonds zitten om projecten te financieren.

Een groot deel van deze tegoeden is opgeslagen in cold storage, een offline oplossing om crypto op te slaan.

Deze investeringstak staat los van de Algorand Foundation en de entiteit Algorand LLC, die de ontwikkeling van deze blockchain overziet.

Opschalen

Het kerndoel van Algorand, bedacht door de MIT professor Silvio Micali in 2017, is het opschalen van blockchaintechnologie door middel van een proof-of-stake variant.

Bitcoin scoort echter het hoogst op het gebied van veiligheid en decentraliteit, maar het aantal transacties op de basislaag is met gemiddeld 10 transacties per seconde laag te noemen.

Blockchainprojecten zoals Algorand zijn echter veel centraler ‘geregeld’ dan bitcoin, dat geen stichting of bedrijf achter zich heeft. Binnen de blockchain trilemma moet men fors inleveren op decentraliteit om op te kunnen schalen.

Lees meer over:
hacksmartphone

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...