Steve Bannon, de man die Donald Trump in het zadel bracht, gaat voor bitcoin

De invloedrijke politiek strateeg Stephen K. Bannon voorspelt dat bitcoin en andere cryptovaluta’s het bankensysteem zullen breken, aldus The New York Times.

In ander positief nieuws voor bitcoin en de crypto’s liet de Amerikaanse beurswaakhond SEC weten dat ethereum geen security of effect betreft. De gehele cryptomarkt staat op dit nieuws strak in het groen na een dieprode week.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Steve Bannon

Bannon mag als een belangrijke speler gezien worden bij de organisatie van de presidentsverkiezingen van 2016 in de VS. Hij heeft een grote vinger in de pap gehad bij de winst van Donald Trump. Vervolgens was hij gedurende de eerste zeven maanden van Donald Trump’s presidentschap hoofd strategie in het ieder bekende Witte Huis.

Naast zijn ervaring in de politieke arena heeft Bannon flink wat ervaring in de bankensector. Hij was eerder investeringsbankier en vervolgens vice-president bij Goldman Sachs.

Bannon was daarnaast een aardige tijd executive chairman van het bekende Breitbart News Network, een nieuws-, commentaar- en opiniewebsite dat vaker weg wordt gezet als zijnde extreemrechts. Middels dat podium heeft Bannon ook zeker zijn invloed gehad op de Amerikaanse verkiezingen.

Bitcoin enthousiast

Steve Bannon blijkt nu op de bitcoin bandwagon te springen.

De New York Times schrijft: “Stephen K. Bannon, 10 months removed from the job of chief strategist to President Trump and five months after his ouster from the arch-conservative news site Breitbart News, is betting that Bitcoin and other cryptocurrencies can disrupt banking the way Mr. Trump disrupted American politics”

In verband met zijn naam wil Bannon details van zijn plannen in de cryptosphere nog niet bekend maken. Hij zou zich namelijk zorgen maken dat de controverse die met zijn naam gepaard gaat een slechte impact kan hebben op projecten waarin hij geïnvesteerd is die pas net van de grond komen.

Volgens The Times heeft hij verschillende privébijeenkomsten gehad met beleggers in cryptovaluta’s en hedgefondsen. Daarbij heeft hij ook gesproken over een mogelijke initial coin offering (ICO) via zijn beleggingsbedrijf, Bannon & Company. Daarnaast gaf Bannon eerder aan zelf een aardige positie in bitcoin te hebben belegd.

Strategie

Bannons visie op cryptocurrencies heeft vooralsnog geen politiek component, zo schrijft The New York Times. Op dit moment wil Bannon enkel ondernemers, maar ook landen, helpen die een eigen cryptovaluta willen creëren.

Waarschijnlijk is het The New York Times niet helemaal duidelijk wat de potentiële kracht van de bitcoin is. Bannon heeft daar als strateeg waarschijnlijk wat meer kaas van gegeten.

Ethereum geen security

In ander bijzonder positief nieuws voor de cryptogemeenschap werd duidelijk dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ethereum niet als een security ziet.

William Hinman, hoofd van de divisie Corporate Finance bij de SEC gaf aan: “We don’t see a lot of value in seeing ether as a security. Ether is a coin that is evolving. We don’t think establishing a lot of bright lines is helpful and we don’t want to react too quickly. We do want to protect investors but not stifle innovation”

Hinman gaf verder als reden dat de cryptovaluta gedecentraliseerd is en een publiekelijk netwerk betreft. Daarnaast is het gegeven dat er geen derde partij met winst van zal profiteren nog een reden voor de SEC om het niet als een security te benaderen.

Bron: New York Times, CNBC

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief