‘Telegram start dit weekend met testen blockchain’

Update – Telegram gaat dit weekend haar langverwachte Telegram Open Network openstellen voor blockchainontwikkelaars en andere experts. Dat meldt de Russische website Vedomosti. Telegram heeft het bericht nog niet bevestigd.

Telegram gaat onder meer de code en instructies vrijgeven voor het draaien van een TON node. Ook het consensusmechanisme en sharding gaat ook een testfase in. Het testnet is al sinds mei 2019 opengesteld.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Telegram heeft maar liefst $1,7 miljard opgehaald bij zowel professionele als particuliere investeerders. Onder meer de Amerikaanse VC’s Perkins Caufield & Byers, Benchmark en Sequoia Capital staken kapitaal in het blockchain initiatief van de berichtenapp.

Daarmee was het met EOS één van de meest succesvolle Initial Coin Offerings in de industrie.

Eerder deze week meldde de The New York Times dat eerste batch van cryptomunt Gram (GRAM) verspreid gaat worden. De krant baseert zich op drie afzonderlijke investeerders die geld gestoken hebben in de Gram coin.

Telegram ICO

Bij de tokenuitgifte is beloofd dat de tokens vóór 31 oktober 2019 geleverd worden. Komt men die belofte niet na, dan krijgen beleggers hun inleg terug. Iets wat het techbedrijf wil voorkomen.

Naast een eigen munt wil Telegram ook een eigen cryptowallet lanceren, om andere cryptomunten in op te slaan. Een testversie zou verspreid zijn onder twee – tot driehonderd gebruikers.

Telegram is als berichtenapp populair in de wereld van bitcoin en crypto. Het is in 2013 opgericht door de broers Nikolai en Pavel Durov. Naar verluidt heeft de berichtendienst ca. 200 miljoen gebruikers wereldwijd.

Testnet

Het testnet van Telegram Open Network (TON) is overigens al beschikbaar. Het decentrale computernetwerk moet diverse diensten gaan hosten zoals opslag -, DNS – en proxydiensten.

Het is ook niet toegestaan om je GRAM vooraf te ruilen of op een andere manier van eigenaar te laten wisselen. Net zoals bij Ripple blijft de voorraad grotendeels in handen van de centrale uitgever.

Van de vijf miljard tokens houdt Telegram 52% aan als reserve. 44% is verkocht via de ICO-sale en 4% is gereserveerd voor ontwikkelaars.

Lees meer over:
cryptomuntTelegram

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...