Thailand verwacht van iedere vijftig ICO’s er vijf goed te keuren

De Thaise financiële toezichthouder, de Thai Securities and Exchange Commission (SEC), zal naar verwachting vijf ICO-projecten goedkeuren zodra het nieuwe regelgevende kader deze maand in werking treedt.

Regelgeving

Volgens de Bangkok Post zullen er van de 50 ICO-projecten slechts vijf aan de registratievereisten voldoen die de regelgever deze week heeft vastgesteld. De Commissie keurde desbetreffende verordeningen eerder deze week goed en verwacht dat dit wetgevende kader aan het eind van deze maand in werking zal treden. De SEC maakte niet bekend welke ICO-projecten zullen worden goedgekeurd.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Thawatchai Kiatkwankul, directeur corporate finance bij de Commissie, gaf aan: “Out of 50 ICO projects expecting to raise funds from the Thai capital market, five are ready as initial pilot projects”

Hij verwees daarbij naar het groeipotentieel van ICO-projecten en merkte op dat de SEC met ICO-portalen zal gaan samenwerken om potentiële scams uit te screenen.

KYC

Voordat de nieuwe wetgeving van kracht wordt, heeft de toezichthouder de rem gezet op alle nieuwe uit te geven ICO’s. Eerder uitgegeven ICO’s zijn echter vrij in doen en laten, aangezien de wetgeving niet met terugwerkende kracht wordt ingevoerd.

De aankondiging volgt op twee onlangs gelanceerde ICO’s in Thailand: Jfin Coin, een dochteronderneming van Jay Mart Plc, en ZMN tokens door Zmine Holdings.

De SEC heeft daarnaast eerder aangegeven dat zeven cryptovaluta’s, bitcoin, ethereum, bitcoin cash, ethereum classic, litecoin, ripple en stellar, voldoen aan Thaise wetgeving en gebruikt mogen worden als trading pairs.

ICO-portalen zullen volgens het wetgevende kader zorg dragen dat alle KYC-regels worden nageleefd. Na de goedkeuring van de ICO-portaalsite zal het nog eens twee maanden duren voordat de SEC het project volledig onder de loep heeft kunnen nemen om vervolgens een beslissing te kunnen maken om de ICO goed dan wel af te keuren.

Voorwaarden

Ondernemingen die een ICO willen uitgeven zullen aan een aantal criteria van de SEC moeten voldoen. Ten eerste moeten ze een beginkapitaal hebben van minstens 5 miljoen baht (156.625 dollar).

Kleine beleggers kunnen tot slechts 300.000 baht (9.343 dollar) per ICO-project investeren, of niet meer dan 70 procent van de totale waarde van de aangeboden tokens. Institutionele en zeer vermogende beleggers zullen geen limiet worden opgelegd.

Kiatkwankul gaf verder aan dat de Commissie voorbereidingen treft om in de toekomst haar eenheid voor de registratie van ICO’s uit te breiden en te combineren met die van gewone beursgangen (IPO’s).

Bronnen: Bangkok Post, Bitcoin.com

Foto: Flickr

Inschrijven nieuwsbrief


Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Reddit crypto Bitcoin
Reddit Duikt in Crypto: Bitcoin en Ether Investeringen Voor Beursdebuut!

Reddit heeft plannen onthuld om naar de beurs te gaan op de New York Stock...

Nieuws
‘Halving gaat bitcoin koers naar $273.000 brengen’

De bitcoin koers staat de afgelopen dagen onder druk en heeft moeite om weer boven...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hoe Een Gedurfde Investering MicroStrategy Richting S&P 500 Duwt

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Andreessen Horowitz investeert $100 miljoen in Ethereum Restaking-platform EigenLayer

De technologiegerichte venturegigant Andreessen Horowitz, ook bekend als a16z, heeft een aanzienlijke investering van $100...

Nieuws
“Bitcoin klaar om lange termijn $500.000 te bereiken”, zegt deze Nederlandse analist

De Nederlandse analist Michael van de Poppe voorspelt op de lange termijn een enorme bullrun...

Lees meer