Venture capital bedrijf Andreessen Horowitz lanceert crypto fonds

Andreessen Horowitz kondigde maandag aan dat het 300 miljoen dollar steekt in een fonds voor cryptovaluta’s en aanverwante start-ups. Daarnaast blijkt dat de voormalig openbaar aanklager Kathryn Haun het fonds zal leiden.

Andreessen Horowitz

Andreessen Horowitz (ook wel a16z genoemd) betreft een Amerikaanse durfkapitaalonderneming dat in 2009 werd opgericht door Marc Andreessen en Ben Horowitz.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Het is zeker geen onbekende te noemen. Het investeringsbedrijf van Marc Andreessen is in de jaren negentig rijk geworden met de beursgang van browserbedrijf Netscape.

Afgelopen maand was het Andreessen Horowitz dat het meest profiteerde van de verkoop van ontwikkelplatform GitHub aan Microsoft. In 2012 stak het 100 miljoen dollar in het platform, het op een na grootste bedrag dat het ooit heeft uitgegeven. Daarvoor kreeg het een belang van 13 procent, wat tegenwoordig zo’n 1 miljard dollar waard zou moeten zijn.

Andreessen Horowitz heeft al diverse succesvolle exits gerealiseerd, maar mochten bedrijven als Airbnb, Pinterest en Lyft naar de beurs gaan dan zal het pas echt kassa zijn. Nu is het dus volop in beweging in de cryptomarkt.

Chris Dixon en Katie Haun

Samen met partner en cryptofanaat Chris Dixon staat Katie Haun aan het hoofd van de nieuwe onderneming. Haun was eerder openbaar aanklager die corrupte agenten ontmaskerde, als onderdeel van de Silk Road task force. Ook het hoofd van BTC-E, een digitale valuta exchange populair bij criminelen, wist zij te ontmaskeren. Haun is de allereerste vrouwelijke general partner bij Andreessen Horowitz.

Lange termijn

Het bedrijf gaf aan dat het van plan is investeringen te doen en die meer dan 10 jaar aan te houden. Dat betekent dat het zich focust op de lange termijn en zich weinig druk maakt over dagelijkse fluctuaties in prijs. Voor haar zijn de opbouw van platforms en infrastructuur op lange termijn leidend. Het plan is om consequent te blijven investeren in crypto voor een langere periode, ook al mocht er zich een nieuwe “crypto winter” voordoen.

Dixon: “We’ve been investing in crypto assets for five-plus years. We’ve never sold any of those investments, and don’t plan to anytime soon. We think that, in the same way that if you went back and invested in social networks 15 years ago, the right answer would have been to hold onto those investments for 10-plus years. It really took that long for those networks to kind of get to scale and for people to really realize their full value”

Coinbase en Cryptokitties

Terwijl andere traditionele capital venture partijen traag bleken om in crypto’s te investeren doet Andreessen Horowitz dat al sinds 2013, met een aardige portfolio aan bedrijven die bezig zijn met de blockchaintechnologie.

Zo leidde zij ook de Serie B-financieringsronde voor Coinbase, de grootste crypto exchange in de VS. Andreessen Horowitz heeft nu zijn strategie enigszins verlegd van vroege investeringen in bitcoinmijnbouw en -exchanges, zoals Coinbase, naar nieuwe foundation-layer protocols, cryptocurrencies en gedecentraliseerde applicaties.

In 2018 investeerde het bedrijf 12 miljoen dollar in Cryptokitties. Het nam ook deel aan een financieringsronde van 61 miljoen dollar voor het Dfinity blockchainproject, een stichting zonder winstoogmerk die een crypto-aangedreven “internetcomputer” bouwt.

Bronnen: Axios, Wall Street Journal, Recode, Forbes

Foto: Flickr / JD Lasica

Inschrijven nieuwsbrief


Lees meer over:
Coinbasecryptovaluta's

Meest gelezen

Nieuws
Bitcoin koers breekt door $35.000, ligt $48.000 in het verschiet?

Bitcoin is de afgelopen 24 uur door de $35.000 grens gebroken. Analisten anticiperen op een...

Nieuws
Apple-Gebruikers Opgelet: Hackers Hebben Het Gemunt op Je Crypto

Nieuwe malware gericht op Apple's MacOS, vermoedelijk gelinkt aan de Noord-Koreaanse hackersgroep Lazarus, heeft blockchain-ingenieurs...

Nieuws
Goedemorgen Bitcoin: Hayes voorspelt bitcoin koers van 1 miljoen dollar

Goedemorgen! We hebben het laatste nieuws voor je op een rij gezet. Begin de dag...

Nieuws
Solana Bulls Razen Vooruit, Ligt $50 In Het Verschiet?

Cryptomunt Solana heeft opmerkelijke veerkracht getoond op zijn bullish koers, ondanks kleine tegenvallers in het...

Nieuws
De beste en meest interessante afleveringen van de Hup Bitcoin podcast

In het afgelopen jaar hebben we in totaal meer dan 70 afleveringen van onze Hup...

Lees meer

Net binnen

Crypto wallet Nieuws
Meer dan 97% Bitcoin-Adressen Winstgevend: Correctie in Aantocht?

De waarde van bitcoin heeft onlangs een punt van winstgevendheid bereikt dat we sinds november...

Venture Capitalists Nieuws
Februari Ziet Explosieve Groei van Investeringen in Crypto Startups door Venture Capitalists

De interesse van investeringsfondsen in cryptostartups is de laatste tijd toegenomen, vooral in februari was...

NFT Nieuws
Explosieve Groei: NFT Markt Doorbreekt $400 Miljoen in Één Week

Recente gegevens van Cryptoslam.io laten zien dat de markt voor niet vervangbare tokens (NFT's) aanzienlijk...

Ethereum koers Nieuws
Waarom Analisten Lichte Terugval van Ethereum Verwachten Voordat Het de $4000 Raakt

De cryptomarkt begon maart met meer schommelingen, vooral omdat de prijsstijging van bitcoin stopte rond...

Nieuws
DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand....

Lees meer