Vergeet de ETF’s, via deze Zweedse techbeurs is deelname in een bitcoin indexfonds al langer mogelijk

De cryptmarkt is redelijk in zwang van het nieuws rond de negen indexfondsen die de Amerikaanse derivatenbeurs CBOE wil gaan aanbieden. In Europa bestaat al sinds de mogelijkheid om in een indexfonds te participeren, bij de Nasdaq Stockholm om precies te zijn.

‘Aandeel’ in bitcoin

Nieuw is dat beleggers nu ook met dollars kunnen participeren in deze zogenaamde “bitcoin exchange traded notes” (ETN). Deze waardepapieren worden aangeboden door CoinShares en is gereguleerd in Zweden. Er worden 20 miljoen stuks aangeboden, de huidige prijs van dit ‘aandeel’ is 31 dollar per stuk.
De naam van het fonds luidt Bitcoin Tracker One (CXBTF), een vergelijkbaar product wordt voor ethereum aangeboden.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Vergeet de ETF's, via deze Zweedse techbeurs is deelname in een bitcoin indexfonds al langer mogelijk

Instappen met dollars

De ceo van CoinShares, Ryan Radloff zegt tegen persbureau Bloomberg: “Voorheen was ons product alleen beschikbaar in Zweedse Kronen of euro, maar nu kunnen ook Amerikanen of andere beleggers instappen met dollars. We zien dit als een grote overwinning van bitcoin gezien het huidige regime van de Amerikaanse autoriteiten.”

Nasdaq Stockholm

Sinds 2015 is het fonds genoteerd aan de Nasdaq Stockholm en wordt deze aangeboden door de XBT Provider AB, een dochteronderneming van CoinShares. Er zit al meer dan één miljard dollar in het fonds. Een van de investeerders is Mark Cuban, een bekende crypto-investeerder en eigenaar van onder meer basketbalclub de Dallas Mavericks.

Bronnen: Bloomberg / Daily Hodl

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsETF

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...