Vermogensbeheerder Fidelity Investments komt over paar weken met Bitcoin custody service

Fidelity Investments, met 27 miljoen cliënten en een vermogen van 2,5 biljoen dollar onder beheer één van ’s werelds grootste vermogensbeheerders, wil al in maart haar nieuwe Bitcoin custody service aan gaan bieden.

Veilig aanhouden crypto’s

Een Bitcoin custody service is een soort Bitcoin-bewaardienst, waarmee het voor institutionele beleggers als pensioen- en hedgefondsen makkelijker moet worden grotere hoeveelheden cryptovaluta aan te kopen en veilig te beheren.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In oktober kondigde de in Boston gevestigde onderneming al aan dat zij een reeks cryptoproducten zal aan gaan bieden die ontworpen zijn voor de grotere beleggingspartijen.

De Bitcoin custody service is het eerste product dat beschikbaar zal zijn, aldus medewerkers van drie bedrijven die de afgelopen weken met Fidelity hebben gesproken aangaande. De verwachting is dat Ether custody volgt.

Gisteren gaf het bedrijf aan: “We are currently serving a select set of eligible clients as we continue to build our initial solutions. Over the next several months, we will thoughtfully engage with and prioritize prospective clients based on needs, jurisdiction and other factors”

Bitcoin custody service

Custody, een praktijk die in conventionele financiële markten zoals aandelen vaker voorkomt, impliceert een derde partij die effecten aanhoudt om risico op verlies of diefstal te verminderen.

Terwijl er al aardig wat cryptobedrijven zo’n dienst aanbieden zien veel Wall Street-professionals liever een grotere, wellicht betrouwbaardere, financiële dienstverlener deze dienst aanbieden.

Fidelity lijkt die rol te kunnen gaan vervullen maar ook andere grote partijen, zoals Bank of New York Mellon, JPMorgan Chase en Northern Trust Corp., onderzoeken of zij bepaalde service aan kunnen gaan bieden.

Ondertussen blijft het veilig aanhouden van bitcoin een belangrijk onderwerp, aangezien cryptomunten nog steeds massaal worden gestolen, wat de noodzaak van betere beveiliging onderstreept.

Fidelity

Zoals gezegd is Fidelity één van ’s werelds grootste vermogensbeheerders. Het bedrijf werkt samen met meer dan 13.000 financiële instellingen en hoopt met deze zet de grotere pensioen- en beleggingsfondsen over te halen te investeren in crypto. Aangezien het bedrijf vele honderden miljarden onder beheer heeft mag het niet vreemd heten wanneer ook Fidelity zelf gaat investeren in bitcoin.

Fidelity CEO Abigail Johnson is namelijk een groot voorstander van cryptovaluta’s. Onder haar leiding is het bedrijf in 2015 begonnen met het minen van Bitcoin. Ook kunnen medewerkers al een tijd met bitcoin betalen voor hun dagelijkse lunch in de kantine van Fidelity.

Middels dochteronderneming Fidelity Digital Asset Services, dat ondertussen toch ook al 100 medewerkers heeft, hoopt Fidelity nu één van de grote problemen op te lossen die institutionele beleggers weerhoudt om in cryptovaluta te investeren.

Bronnen: Barrons, Bloomberg, Coin Desk

Foto: Flickr / Ken Lund