VIDEO Jan Robert Schutte (Crypto Academy): “Goed instapmoment om bitcoin te kopen”

Het is nog steeds een goed moment om bitcoin en andere cryptovaluta te kopen, stelt ICO-adviseur en cryptohandelaar Jan Robert Schutte van Crypto Academy. Hij baseert zich op gesprekken met marktpartijen die een groeiende interesse hebben in het kopen van bitcoin via het “over de counter”-principe, het kopen en verkopen van bitcoin of andere cryptovaluta zonder tussenkomt van een ruilbeurs zoals Coinbase of Binance bijvoorbeeld. Schutte is zelf actief in het faciliteren van dergelijke deals.

“Nog steeds koopmoment voor bitcoin”

Tegenover Bitcoin Magazine zegt hij maandag einde middag, nog voordat de markt een forse daling beleefde: “Bitcoin zit in een dalende trend, maar ik heb er nog steeds veel vertrouwen in. Ik vind dat er vorige week een overreactie in de markt was op het nieuws dat SEC haar besluit over de ETF fondsen heeft uitgesteld. Ik verwacht overigens pas in 2019 een besluit daarover door de SEC.”

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

OTC-deals

Maar waar baseert hij zijn vertrouwen op? Schutte: “Bitcoin heeft in 6.000 dollar een sterkte bodem. Wellicht dat er nog een dipje daaronder komt, maar we stuiteren snel terug naar een hoger niveau. Ik zie namelijk meer interesse in bitcoin en andere valuta. Er zijn nu meer kopers dan verkopers, alleen bevinden die zich niet allemaal in de ruilbeurzen. Ik ben zelf betrokken in het faciliteren van zogenaamde OTC-deals en veel ervan is gebluf door partijen. Maar ik zie ook genoeg oprechte interesse in bitcoin door serieuze marktpartijen en we zien dat ook gevestigde ruilbeurzen zoals de Intercontinental Exchange Group (o.a. het moederbedrijf van de New York Stock Exchange, redactie) die met een nieuw ecosysteem komt voor cryptovaluta.”

Altcoins: Stellar en Zcoin

In zijn technische analyse baseert Schutte zich onder meer op de prijsactie van de koersen, maar is hij ook te spreken over een indicator als de Ichimoku cloud indicator. Deze week ziet hij interessante ontwikkelingen bij de altcoins Stellar (XLM) en Zcoin (XZC). Schutte: “De dip van Stellar is op een hoger niveau uitgekomen dan voorheen. Dan lijkt het erop dat het verkoopvolume van Stellar enigszins een halt wordt toegeroepen. Vandaar dat ik meer koopvolume zie terugkomen voor Stellar. Zcoin staat op moment van spreken rond de 13 dollar. Privacycoins blijven populair bij de cryptobelegger. Vorig jaar bleek een bodem van 11 tot 12 dollar ook een prima niveau om weer in plukjes bij te kopen.”

Marktupdate met Jan Robert Schutte van Crypto Academy

Inschrijven nieuwsbrief


Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...