Xwise legt in haar seminars uit hoe winst te maken met trading en mining

Traden is naast mining en investeren in ICO’s één van de manieren om winst te maken met cryptocurrencies. Het Nederlandse bedrijf Xwise verzorgt al enige tijd seminars waarin uitleg over winst maken met traden en mining worden gecombineerd.

Mining

In een gebouw aan de Zuidas in Amsterdam luisteren toehoorders naar de uitleg over mining en traden. Het advanced seminar gaat dieper in op het behalen van rendementen met mining en traden. Voor in de zaal staat een echte mining rig ‘live’ cryptocoins te minen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Yucel Durmus legt uit dat in het begin van Bitcoin er nog gewoon mining plaats kon vinden met processors in gewone PC’s met een laag energieverbruik en een lage kracht. In de loop van de tijd zijn er methoden uitgevonden om met grafische kaarten te minen, deze waren al weer veel sneller.

Cryptomunten zoals Bitcoin en Dash zijn later alleen gebruik gaan maken van ASIC miners, speciale hardware geschikt voor minen. Ethereum heeft zich tegen deze ASIC hardware afgezet en gebruikt grafische kaarten. Sinds kort bestaat ook hardisk-mining, waarbij het energieverbruik lager is, maar er zijn nog maar weinig cryptocoins zoals BURSTCOIN die dit toepassen omdat het technisch nog te complex is om grote rendementen te genereren.

Naast bovenstaande mining opties zijn er ook bedrijven die Hashpower opkopen of verkopen. Wanneer je zelf een miner hebt kun je hashpower verkopen, en het bedrijf verkoopt dat dan weer door aan anderen die hashpower willen om te minen, omdat ze zelf geen miner willen kopen (www.niceHash.com).

Bitcoin Magazine Nederland sprak met Bart Brands, operationeel directeur bij Xwise en voorzitter van de European Blockchain Foundation.

Traden

Boudewijn Vervoort van Cryptotrader.nl, een Nederlandstalige community die mensen op weg helpt en begeleidt bij het traden ging tijdens het seminar in op strategieën om winst te maken met traden.

Volgens hem is de cryptomarkt nog heel klein (nog geen 1% van al het betalingsverkeer gaat via crypto), zeker in vergelijking met creditcardmaatschappijen of andere methoden voor het verrichten van betalingen. “Het traden van de cryptomunten is een druppel op de gloeiende plaat”, aldus Boudewijn Vervoort.

Cryptocurrencies staan nog in de kinderschoenen. Dat leest hij af aan het sentiment waarop gespeculeerd wordt. Hij schat in dat ongeveer 90% van alle trades nog gebaseerd is op emotie en sentiment. Op de aandelenmarkt mag niet gehandeld worden met voorkennis, bij handel in cryptocurrency is voorkennis wel toegestaan en kunnen traders juist hiermee het verschil maken.

Traders verdienen vaak geld door het nieuws te volgen en het omgekeerde te doen wat er in mainstream media over een coin geschreven wordt. Bij een krantenkop “Bitcoin is niks” of “Bitcoin is een scam” is dat soms een perfect moment om wat bitcoin te kopen. Als in de Telegraaf staat: “bitcoinkoers door het plafond, nieuw hoogterecord”, is dat het moment om razendsnel te verkopen.

Het valt volgens Boudewijn op dat allerlei bronnen onzin nieuwsberichten plaatsen, de media kopieert berichten van andere websites zonder eerst de feiten te checken, en plaats niet onderbouwde berichten. Vaak wordt er al gehandeld op roddel en misinformatie nog voordat het echte nieuws nog moet komen. Goed fundamenteel onderzoek (Fundamentele Analyse) naar een munt is daarom noodzakelijk.

Wanneer je een community volgt van een munt en ziet dat het team al jaren bezig is, de munt een daadwerkelijk probleem oplost en er veel mensen zijn die erover praten dan is dat vaak een goed teken.

Voordat Boudewijn naar de grafieken op CryptoExchanges gaat kijken wat een goed instapmoment is (Technische Analyse) bepaalt hij een exit-strategie: ‘een van te voren bepaald moment om uit te stappen’. “Het exit-moment bepaal je zelf door van tevoren vast te stellen wat voor jou een voldoende waardestijging is van een cryptomunt”, aldus Boudewijn.

Bij Daytraden is met name de volatiliteit en voorspelbaarheid belangrijk. Wat betreft de toekomst is hij positief: “Wanneer de markt gaat groeien dan gaat ook de waarde van de bitcoin omhoog, want er komen geen bitcoins meer bij.

Inschrijven nieuwsbrief