Zoekopdrachten naar bitcoin flink hoger op Google Trends

Volgens de meest toonaangevende zoekmachine ter wereld, uiteraard nog steeds Google, is de belangstelling voor bitcoin de afgelopen 5 dagen aanzienlijk toegenomen. Of dat toe te wijten is aan de recente slechte prestaties of er een andere reden achter ligt blijft gokken.

Google Trends

Gekeken naar de laatste gegevens van Google Trends zien we de afgelopen vijf dagen een duidelijke piek in recente zoekopdrachten naar de nummer 1 cryptovaluta. Zeker gekeken naar de afgelopen 90 dagen.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Als we kijken naar de verdeling van de top 5 aan geografische locaties waar mensen het meest naar bitcoin zochten zien we Zuid-Afrika daarbij op nummer 1. Dit zou te wijten kunnen zijn aan het feit dat Golix, een Zimbabwaanse crypto exchange, uitbreidde naar Oeganda, Zuid-Afrika en Kenia in een poging om een crypto verbod in Zimbabwe te vermijden. Maar er is meer aan de hand.

Interessant is dat de nummer twee en drie ook tot het Afrikaanse continent behoren. Nigeria en Ghana kennen daarmee een hogere ranking dan meer gebruikelijke pro-cryptolanden zoals Singapore (6e), de VS (13e) en Hongkong (22e). Nederland doet het met een vierde plaats overigens ook niet slecht.

Bredere adoptie

Gekeken naar de lange termijn – vijf jaar – zien we op nummer een Zuid-Afrika, op twee Nigeria, drie Ghana, vier Slovenië, vijf Singapore en op zes Nederland. Nederland komt in de meeste gevallen vaak in de top vijf terecht, of het nu om uur, dag, week of maand statistieken gaat.

Een conclusie die daar wellicht wel uit te trekken is, is dat die landen die het hoogste scoren waarschijnlijk een brede adoptie kennen in de maatschappij in algemene zin. Uit onderzoek blijkt immers dat er ondertussen zo’n 800.000 Nederlanders cryptovaluta’s in bezit hebben, een flink aantal.

Daar waar bijvoorbeeld in Azië, landen als Japan en Zuid-Korea, wellicht een kleine groep mensen veel crypto en/of bitcoin in bezit hebben en daarmee hoge handelsvolumes genereren, is dat in landen als Zuid-Afrika en Nederland wellicht meer gespreid onder verschillende mensen.

Inschrijven nieuwsbrief