Steeds meer geruchten over bitcoin als lange termijn reserve in Amerikaanse staatskas: realistisch of niet?

3683 totale weergaven
crypto amerikaanse verkiezingen

De geruchten over bitcoin als lange termijn reserve voor de Amerikaanse staatskas nemen met de dag toe. De verwachting is dat Donald Trump de nieuwe Amerikaanse president wordt en Trump maakt zich in zijn campagne hard voor bitcoinvriendelijke maatregelen.

Bitcoin als lange termijn reserve?

De ene na de andere crypto-expert doet op X een duit in het zakje over deze geruchten. BlockTower Capital CIO Ari Paul is zelfs bereid om “10:1” in te zetten tegen de mogelijkheid dat de VS binnen de komende vier jaar een Bitcoin strategische reserve creëert.

Het idee dat de Amerikaanse overheid een strategische reserve in Bitcoin gaat aanhouden, is “bullish” voor de prijs. Maar het in zijn ogen onrealistisch om dat op de korte termijn te verwachten, aldus Ari Paul, chief information officer bij BlockTower Capital.

“Ik zet 10:1 in tegen de VS die Bitcoin als strategische reserve toevoegt in de komende 4 jaar,” schrijft Paul in een X-post van 18 juli. “Dat gezegd hebbende, is het aannemelijk dat Trump het zegt, wat zeer bullish is voor BTC op middellange termijn.” De prijs doet recent ook goede zaken, waarbij het niveau $65.000 voorlopig is teruggewonnen.

Volgens Paul kan Trump zeggen “niet van plan te zijn” om het Amerikaanse bitcoinbezit te verkopen, maar dat betekent niet dat er een lange termijn strategie is. “Wat telt als een verklaring? Een terloopse opmerking van Trump? Een uitvoerend bevel? De Amerikaanse overheid confisqueert al op doorlopende wijze Bitcoin.” Naar verluidt heeft Amerika circa 210.000 BTC in haar bezit.

Een strategische reserve is een voorraad middelen die door regeringen aanhoudt voor noodsituaties of onverwachte gebeurtenissen. Bijvoorbeeld, de Amerikaanse regering bezit de grootste voorraad noodolie, de “Strategic Petroleum Reserve”, als noodvoorraad.

Speculaties op sociale media

De opmerkingen van Paul volgen op speculaties op sociale media dat de voormalige Amerikaanse president Donald Trump plannen heeft om Bitcoin aan te wijzen als een strategische reserve als hij de verkiezingen van dit jaar wint. Deze aankondiging wordt verwacht tijdens de Bitcoin 2024-conferentie deze maand in Nashville, die 25 tot en met 27 juli plaatsvindt.

“Meer en meer bevestigingen dat deze geruchten waar kunnen zijn. Trump zal een Amerikaanse Bitcoin strategische reserve aankondigen in Nashville,” schrijft BnkToTheFuture oprichter Simon Dixon in een X-post van 18 juli.

“Mensen geloven niet dat de VS een Bitcoin Strategic Reserve kan implementeren, maar op dit punt is het onvermijdelijk,” zegt Satoshi Act Fund CEO en mede-oprichter Dennis Porter in een post op dezelfde dag.

“Iedereen zou een Bitcoin strategische reserve moeten hebben. Jij. Je familie. Je bedrijf. Je stad. Je staat. Je land. Iedereen,” voegt Satoshi Nakamoto Institute president Michael Goldstein, ook bekend als “Bitstein”, toe.

Dit komt nadat ondernemer en investeerder Mark Cuban onlangs speculeerde dat geopolitieke instabiliteit en inflatoire druk Bitcoin zouden kunnen aandrijven om een wereldwijde reserve activa te worden.

Lees meer over:
AmerikaBitcoin nieuwsBTCVS

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...