Whales kopen maar liefst 94.700 bitcoin (BTC) tijdens dip

519 totale weergaven
BTC whales

Investeerders met diepe zakken kopen miljarden dollars aan Bitcoin op, zo blijkt uit gegevens van het analysebedrijf Santiment. Het analysebedrijf meldt dat Bitcoin whales een aanhoudende accumulatie laten zien. Ze hebben namelijk meer dan $5,76 miljard aan BTC gekocht te midden van een marktbrede correctie.

Bitcoin whales kopen flink in

“De Bitcoin whales, met name wallets die tussen 100 en 1.000 BTC bezitten, hebben in de afgelopen zes weken 94.700 extra BTC verzameld. Dus terwijl de prijs-onzekerheid veel handelaren uit de cryptomarkt heeft geschud, slaan belangrijke spelers hun slag.”

Ook andere analisten zien dezelfde beweging in de markt. Zo ondersteunt Glassnode de stelling van Santiment dat investeerders Bitcoin aan het accumuleren zijn te midden van de onzekerheid op de markt. Volgens Glassnode is het een on-chain indicator die de omvang van de balans en het accumulatiegedrag van marktdeelnemers bijhoudt, positief is voor Bitcoin.

“De Accumulation Trend Score (ATS) geeft een verschuiving op de markt aan richting accumulatie. Hierbij heeft de ATS zijn maximale waarde van 1.0 bereikt, wat wijst op een aanzienlijke accumulatie in de afgelopen maand.”

Van bear naar bull?

Eerder deze maand gebruikte de CEO van het analysebedrijf CryptoQuant de indicator voor de bull-bear-marktcyclus van Bitcoin, die de fases van investeerderssentiment volgt. Volgens hem is deze weer bullish gekleurd na kort in bearish gebied te zijn geweest.

“De meeste Bitcoin-cyclische on-chain indicatoren, die zich eerder op de grens bevonden, zijn nu weer overgeschakeld naar het aangeven van een bullmarkt. Dat betekent dat BTC slechts drie dagen in de uitverkoop was.”

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...