15.000 adviseurs van Morgan Stanley kunnen nu Bitcoin ETF’s aanraden

840 totale weergaven

Morgan Stanley, de grootste vermogensbeheerder in de Verenigde Staten, heeft vanaf 7 augustus zijn 15.000 financieel adviseurs gemachtigd om Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) aan te bevelen aan klanten. Deze stap markeert een belangrijke mijlpaal in de acceptatie van cryptocurrency door grote financiële instellingen.

Wat betekent dit?

Morgan Stanley adviseurs mogen nu aanbevelingen doen voor twee specifieke Bitcoin ETF’s: BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) en Fidelity’s Wise Origin Bitcoin Fund (FBTC)​. Deze producten zijn gericht op klanten met een netto vermogen van minimaal $1,5 miljoen en een hoge risicotolerantie. De bank blijft voorzichtig en beperkt deze investeringen tot belastbare rekeningen om overmatige blootstelling aan crypto te voorkomen​.

De beslissing komt als reactie op de groeiende vraag naar cryptoproducten. Sinds de introductie van deze spot crypto ETF’s is de vraag sterk gebleven in alle klantsegmenten, aldus Matt Horne, hoofd digitale activastrategieën bij Fidelity Investment. Morgan Stanley’s acceptatie van Bitcoin ETF’s weerspiegelt een bredere trend binnen de financiële sector, waarbij steeds meer grote instellingen cryptoproducten omarmen.

Hieronder zie je een voorbeeld hoe Fidelity hun producten aanbiedt. Het gaat hier overigens alleen om bitcoinfondsen, het etherfonds van Fidelity wordt niet aangeboden.

Het feit dat Morgan Stanley, met een beheerd vermogen van $3,75 biljoen, nu Bitcoin ETF’s aanbiedt, kan leiden tot een significante toename van kapitaalinstromen in deze fondsen. Volgens Matthew Sigel, hoofd digitaal activavooronderzoek bij VanEck, zou deze ontwikkeling een stroomversnelling kunnen veroorzaken in de acceptatie van cryptoproducten door grote adviesplatforms​.

De beslissing van Morgan Stanley om Bitcoin ETF’s aan te bevelen, markeert een belangrijke verschuiving in de houding van grote financiële instellingen tegenover bitcoin. Dit kan de verdere groei en acceptatie van BTC in de financiële sector aanzienlijk beïnvloeden, wat een bredere adoptie van beleggingen door zowel particulieren als institutionele beleggers kan stimuleren​. Maar het is vooral een teken dat bitcoin geen vies woord meer is, men wil producten er omheen aanbieden. Op allerlei verschillende manieren.

Lees meer over:

    Door: Robin Heester

    Sinds 2016 bezig met cryptocurrency. Nu al geruime tijd vooral bezig met bitcoin. Hup bitcoin! :)...