‘Lage olieprijs gunstig voor Bitcoin (BTC) miners in VS’, aldus Antonopoulos

898 totale weergaven

Bitcoin (BTC) miners gaan profiteren van scherp dalende energieprijzen wereldwijd, verwacht Bitcoin expert Andreas Antonopoulos. Vooral miners gevestigd in de VS kunnen vanwege de lage olieprijs goedkoper BTC delven.

Bitcoin (BTC) mining

Bitcoin mining is afhankelijk van de stroomvoorziening. Zonder goedkope (re) energie is het lastig om winst te maken. Daarom centreren de mining farms zich vaak in gebieden waar bijna niemand woont en er een energieoverschot is.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In de video ‘Down the Rabbit Hole’ op zijn YouTube kanaal wijst Antonopoulos erop dat de lagere olieprijs een voordeel is. In de maand mei was de prijs van een olievat West Texas Instruments (WTI) circa 10 dollar, een spotprijs.

'Lage olieprijs gunstig voor Bitcoin (BTC) miners in VS', aldus Antonopoulos

Maar niet ‘elk werelddeel’ zal gelijk profiteren van dit voordeel, zo voorspelt de Grieks-Amerikaanse spreker en auteur.

Miners uit de VS krijgen gemiddeld 36% van hun energie uit olie, en vooral mining farms in Texas zitten dicht bij de bronnen.

Het is dan volgens Antonopoulos géén toeval dat Bitmain in oktober 2019 een giga farm opende in Texas van 130.000 m2.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Een van de grootste nieuwe farms is geopend in Texas en dat is géén toeval. Dat heeft waarschijnlijk te maken dat Amerika 12.000 olievaten per dag produceert. Door de fracking technologie is Amerika de grootste olieproducent ter wereld. Zodra de productie verder toeneemt, maakt dat miners in de VS nog concurrerender’. [/penci_blockquote]

China en mining

China is nog steeds de belangrijkste vestigingsplaats ter wereld voor miners. In 2019 kwam 66% van alle rekenkracht van het bitcoin netwerk afkomstig van miners gevestigd in China.

In China is er sprake van een energiemix van kolenstroom en waterkracht. Volgens Antonopoulos zullen miners, die minder afhankelijk zijn olie, proberen om concurrerend te blijven. Desnoods gaat men minen met een operationeel verlies.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Omdat energie en elektriciteit zijn vervangbare commodities. Je bent goedkoper uit met een oliegestookte energiecentrale, dat scheelt bijna 50% in je energiekosten. Maar ook stroom uit kolencentrales zal goedkoper worden’. [/penci_blockquote]

De komende 18 tot 24 maanden zal de concurrentie toenemen. Dat wordt voornamelijk beslist door de energieprijs en niet de apparatuur.

Barry Silbert

Ook Barry Silbert, oprichter van Grayscale Investments, maakte eerder een melding van een shift in het gedrag van bitcoin miners.

Steeds vaker verhuizen zij vanuit China naar de VS en Canada. Grayscale heeft 285.000 BTC in kas voor beleggers.

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCminingolie

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...