Binance lanceert bitcoin (BTC) opties voor zijn mobiele apps

808 totale weergaven

Binance gaat bitcoin (BTC) opties nu aanbieden via zijn mobiele apps, zowel voor iOS als Android. Dat maakt de crypto exchange vandaag bekend. Eerder dit jaar heeft de cryptobeurs het nieuwe product gelanceerd.

Bitcoin (BTC) opties

Met een optie verkrijgt een handelaar het recht om bitcoin tegen een bepaalde prijs op een bepaalde datum te kopen. Via een calloptie speculeert iemand op een hogere koers (in de toekomst). Door middel van een putoptie hoopt men op een lagere koers.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

In tegenstelling tot een future is er vooraf géén afgesproken datum waarop het contract afloopt. Een optie maakt het gemakkelijker om in een kort tijdsbestek te speculeren. De meeste exchanges hanteren één dag als kortste contractduur.

Het Nederlandse Deribit is marktleider met 85% marktaandeel. Concurrenten zijn OKEx, Huobi en CME, maar ook Binance dus.

Optie van 10 minuten

Binance komt met een subtiele vernieuwing in de markt: een optiecontract van slechts 10 minuten. Dat betekent dat handelaren in een nog korter tijdsbestek kunnen in – of uitstappen.

De uitoefenprijs (strike price) is hetzelfde als de prijs van een Bitcoin Future op Binance. Dat betekent op het moment van sluiting van de optie.

Een dergelijk product is niet voor beginners, maar bedoeld voor (semi-) professionele handelaren.

Binance lanceert bitcoin (BTC) opties voor zijn mobiele apps

En een voorbeeld hoe de interface er op mobiel uit ziet.

Binance lanceert bitcoin (BTC) opties voor zijn mobiele apps

Marktreacties

Zodra één van de grootste beurzen ter wereld haar optieproduct verder verfijnt, wat zijn de gevolgen voor de markt?

The Block sprak met Darius Sit, partner bij handelshuis QCP Capital, én minderheidsaandeelhouder bij Deribit:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We verwachten dat hierdoor ook het volume bij Deribit toeneemt. De markt van beurzen zit zo in elkaar dat uiteindelijk het meeste van de nieuwe instroom ook bij de grootste exchange terecht komt, in het geval van opties is dat Deribit’. [/penci_blockquote]

Emmanuel Goh, mede-oprichter en CEO van marktonderzoeker Skew zegt:

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’Het is een natuurlijk proces dat uiteindelijk het aandeel van Deribit op de lange termijn vermindert. Dat zagen we bij de futures ook bij BitMEX.'[/penci_blockquote]

Lees meer over:
Bitcoin nieuwsBTCopties

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...