Bitcoin beurs Binance nieuw lid van Britse lobbyclub CryptoUK

963 totale weergaven

Binance.UK is lid geworden van de lobbyclub CryptoUK in het Verenigd Koninkrijk. Dat maakt de Bitcoin beurs Binance bekend.

Binance.UK

Andere leden zijn Coinbase, Ripple, CoinShares, eToro en CryptoCompare. De branchevereniging is een belangrijke spreekbuis namens de Bitcoin industrie op het land.

Koop gemakkelijk en snel Bitcoin bij Bitvavo. Ga aan de slag en betaal geen handelskosten voor je eerste aankoop tot €1.000 !

Zo trekken ze samen op met de Cryptoasset Task Force. Dat is een adviseur van de Britse overheid hoe de cryptovaluta te reguleren zonder de handel aan te tasten.

Binance is er alles aan gelegen om voeten aan de grond te krijgen in het land met 66 miljoen inwoners. Binnenkort lanceren ze handelsplatform, met de introductie van het handelspaar Bitcoin-pond.

Ze doen dat onder de naam Binance Markets Limited. Dit bedrijf had eerst een andere naam (EddieUK), maar dat hebben ze overgenomen. Via deze omweg heeft Binance een licentie bij de Financial Conduct Authority verkregen.

Coinbase

Eerder deze maand stapte Coinbase uit de Amerikaanse belangenvereniging Blockchain Association. Dat gebeurde op een opvallend, namelijk na het moment toen Binance.US als lid toetrad. Wat is hun reactie nu?

Tegenover The Block zegt een woordvoerder van de Amerikaanse beurs (~20 miljoen klanten):

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=””]’We vinden dat dit de geloofwaardigheid van de vereniging aantast. Volgens ons kan de club nu minder snel haar doelen bereiken’. [/penci_blockquote]

Het is geen geheim dat Coinbase en Binance geen vrienden zijn. Omdat beide bedrijven meer dan één miljard dollar waard zijn, staan ze bekend als de unicorns binnen de bitcoin industrie.

Bij Binance is de Brit Josh Goodbody, eerder werkzaam bij Huobi, verantwoordelijk voor de Europese markten. Coinbase heeft onlangs ook een voormalige Morgan Stanley manager aangesteld voor de regio Europa.

Not your keys, not your coins

Hou er rekening mee dat zodra je je Bitcoin bij een beurs stalt, je zelf niet meer de sleutels (private keys) in handen hebt.

Sommige beleggers vinden het juist prettig dat het beheer daarvan is uitbesteed aan een derde partij (exchange, broker, custodian). Maar anderen zweren bij het zelf opslaan van hun Bitcoin via een hardware wallet.

Onlangs heeft een Amerikaanse rechter bepaald dat een hard fork van Bitcoin niet perse de belegger toekomt. Een beurs mag zelf bepalen wat hij met de nieuwe munten doet.

Het had in dit geval betrekking op hard forks die eerder hebben plaatsgevonden. Stel je had 1 Bitcoin bij een beurs, dan kreeg je bij een beurs automatisch ook 1 Bitcoin Cash. Maar in het geval van Bitcoin Gold, hield Coinbase deze coins zelf. Een belegger ging hier tegen beroep, maar verloor de rechtszaak.

Lees meer over:
BinanceVerenigd Koninkrijk

Door: Wessel Simons

Wessel is een doorgewinterde expert in de Nederlandse en internationale bitcoin- en cryptowereld, met meer dan acht jaar ervaring. Hij heeft een brede expertise opgebouwd in alle facetten van de cryptomarkt, met een bijzondere focus op industrienieuws en on-chainanalyse. Wessel heeft een grote passi...